Meni
Korpa

Uvod u Liturgijsko bogoslovlje - Aleksandar Šmeman

Uvod u Liturgijsko bogoslovlje - Aleksandar Šmeman
Uvod u Liturgijsko bogoslovlje - Aleksandar Šmeman
Novi prevod ove fundamentalne studije oca Aleksandra Šmemana, upravo njegove doktorske disertacije, nastao je na inicijativu Katedre za liturgiku Pravoslavnog bogoslovskog falkuteta u Beogradu. Sa dodatim fusnotama, dodatno se pojašnjavaju bitni delovi knjige.

U huci i buci tehnoloških revolucija, u svetu koji istovremeno liči na ludnicu i na skele neke veličanstvene građevine čiji plan i budući izgled nikome nije jasan, a koja se ipak gradi, stari i uobičajeni simboli prestali su da dopiru do ljudskog uma, svesti i savesti. Ili, tačnije postali su puki simboli, izgubili su sposobnost da budu nosioci snage koja preobražava realnost, sposobnost da tu realnost na jedan, takoreći, prirodan, neodoljiv, pobedonosan način potčinjavaju Carstvu Božijem kao sveobuhvatnom cilju koji objavljuje Jevanđelje. Nije slučajno što mnogi pravoslavni hrišćani toliko vole simboličko tumačenje bogosluženja i što ih ono tako lako zadovoljava. Tu kao u žiži svoj izraz nalazi onaj maltene sveobuhvatni simbolizam hrišćanske svesti koji je potisnuo i sobom zamenio njen iskonski, isto tako sveobuhvatni realizam.

Format: 21x14 cm
Strana: 268

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

1.050,00 RSD
  • Stanje: 6
  • Šifra artikla: 13198
  • Težina sa ambalažom: 400.00 gr
  • Dimenzija: 21.00cm x 14.50cm x 1.00cm
  • SKU: *
Pogledano: 2667
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.