Meni
Korpa

Pravoslavna duhovnos: Restart - Protojerej jačeslav Rubski

Pravoslavna duhovnos: Restart - Protojerej jačeslav Rubski
Pravoslavna duhovnos: Restart - Protojerej jačeslav Rubski
Ova knjiga ima za cilj da postavi pitanje kvalitetnog preosmišljenja pravoslavnog duhovnog života. Ulazeći u problematiku, bilo bi nesmotreno kada bismo sukobljavali različita mišljenja, pa određivali koja su “ispravna”, a koja “pogrešna”. Hrišćani koji se drže binarnog načina razmišljanja odavno su to učinili i sada su zadovoljni svojom ispravnošću. Ljudska svest nije homogena, nije logična. U tome nema ničeg lošeg, kao ni u tome što mnogi hrišćani ne veruju u mnoge tvrdnje svoje religije, iako misle da veruju. U nama istovremeno postoje i svojom istovremenošću nas uznemiravaju dva, možda čak i tri različita pravoslavlja. Istinska pričasnost Gospodu Isusu Hristu to čini očiglednim i daje nam smelost da sebi to priznamo.

Dragoceno iskustvo pričasnosti Bogu danas se probija kao cvetić kroz asfalt. Pravoslavna tradicija je živa, u njoj postoje mnoge strune čiji se zvukovi prepliću u jednu melodiju tokom cele istorije odnosâ Boga i čoveka. Pravoslavlje je preuzelo sve ono najbolje, sve što je prepoznalo kao svoje. Polifoničnost pravoslavlja, njegova raznolikost, je svetinja koja širokim dušama pruža slobodu, prostor za prihvatanje drugih tipova pravoslavlja i za svoje duhovno otvaranje u toploti i svetlosti Gospodnjoj.

Više o knjizi pročitajte klikom ovde.

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

650,00 RSD
  • Stanje: 18
  • Šifra artikla: 13002
  • Težina sa ambalažom: 500.00 gr
  • SKU: *
Pogledano: 6192
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.