Meni
Korpa

Izvod iz knjige krštenih (obrazac)

Izvod iz knjige krštenih (obrazac)
Najprodavanije
Izvod iz knjige krštenih (obrazac)

Izvod iz knjige krštenih, takođe poznat kao kršteni list ili krštenica, predstavlja zvanični dokument koji se popunjava tokom krštenja u pravoslavnoj crkvi. Ovaj dokument sadrži informacije o osobi koja je krštena, uključujući njeno ime, prezime, datum rođenja, datum krštenja, imena kuma i sveštenika koji je obavio obred krštenja.

Svrha izvoda iz knjige krštenih je da zvanično zabeleži svaki kršteni čin koji se obavlja u crkvi. Ovaj dokument ima važnu administrativnu ulogu i koristi se za evidenciju i praćenje članstva u crkvi, kao i za pružanje istorijskih i porodičnih informacija. Takođe se može koristiti kao dokaz o krštenju prilikom crkvenih ili građanskih ceremonija, kao što su venčanja ili drugi sakramenti.

Izvod iz knjige krštenih je dragocen deo arhive crkve i može se čuvati dugi niz godina kao deo crkvene dokumentacije. U nekim slučajevima, kršteni list može biti potreban za dobijanje određenih crkvenih ili pravnih usluga, kao što je prijem u monaški red ili priznavanje prava nasleđivanja.

Važno je napomenuti da se postupak vođenja i čuvanja knjige krštenih može razlikovati u različitim crkvama i verskim tradicijama. Takođe, pravila i propisi za dobijanje izvoda iz knjige krštenih mogu se razlikovati u zavisnosti od lokalnih crkvenih običaja ili pravnih zahteva.

Uvek se preporučuje da se za detaljnije informacije o izvodu iz knjige krštenih i njegovoj upotrebi konsultujete sa sveštenikom ili odgovornim licem u vašoj lokalnoj pravoslavnoj crkvi.

Pročitajte blog o krštenju i način kako izvaditi krštenicu u pravoslavnoj crkvi klikom na link.

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

40,00 RSD
  • Stanje: 58
  • Šifra artikla: 7257
  • Težina sa ambalažom: 10.00 gr
  • Dimenzija: 300.00mm x 210.00mm x 1.00mm
  • SKU: *
Pogledano: 135217
Ovaj proizvod se može naručiti u minimalnoj količini od 10
Tagovi: krštenica
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.