Meni
Korpa

Manastirski proizvodi

Manastirski pravoslavni proizvodi su proizvodi koji se proizvode u pravoslavnim manastirima. Ovi proizvodi su često ručno rađeni i koriste se u religijskim ili duhovnim praksama, ili su namenjeni za prodaju kako bi se podržao rad manastira.

Raznovrsnost proizvoda koji se mogu smatrati manastirskim varira, ali često uključuje:

  • Ikone: Ručno oslikane ili gravirane slike svetaca, anđela ili religijskih scena.
  • Crkvene sveće: Sveće su često proizvodene u manastirima i koriste se u pravoslavnim crkvenim obredima.
  • Vino i rakija: Neki manastiri proizvode vino ili rakiju koristeći tradicionalne metode.
  • Med i proizvodi od meda: Pčelarstvo je često prisutno u manastirima, a proizvodi kao što su med, propolis ili pčelinji vosak se mogu prodavati.
  • Religiozne knjige i rukopisi: Mnogi manastiri proizvode ili prodaju religiozne knjige, uključujući Bibliju, molitvenike, žitije svetaca i druge duhovne tekstove.
  • Ručni rad: To može uključivati ručno izrađene odežde, vezene artikle, keramiku, drvene rezbarije i slično.

Ovi proizvodi mogu biti važan izvor prihoda za manastire, omogućavajući im da održavaju svoje zgrade i zemljišta, kao i da podrže svoje monaške zajednice.

Šifra artikla: 13335-20
Manastirsko vino INOK - Merlo Barik dolazi od proizvođača Manastir Drača. Ovo vrhunsko vino napravljeno je od pažljivo odabranih sorti merloa, koje su odležale u hrastovim buradima kako bi dobile bogat i kompleksan ukus.Svaka boca od 0,75 l sadrži vino koje odražava tradiciju i posvećenost manastirs..
1.250,00 RSD
Proizvođač: Manastir Drača Šifra artikla: 13335-08
Manastirska rakija od kruške "Kaluđerkа" napravljena je od najfinijih destilata starih sorti organski gajenih krušaka iz manastirskog voćnjaka. Iz sopstvenog zasada proizvodi, neguje i puni Manastir Drača.Ova rakija predstavlja pravi spoj tradicije i prirodnih sastojaka, dajući bogat i autentičan uk..
3.800,00 RSD
Proizvođač: Manastir Drača Šifra artikla: 13335-07
Manastirska Dunjevača je rakija napravljena od najfinijih destilata starih sorti organski gajenih dunja iz manastirskog voćnjaka. Iz sopstvenog zasada proizvodi, neguje i puni Manastir Drača.Ova rakija predstavlja pravi spoj tradicije i prirodnih sastojaka, dajući bogat i autentičan ukus. Sa sadržaj..
3.800,00 RSD
Proizvođač: Manastir Drača Šifra artikla: 13335-06
Domaći manastirski liker od aronije je napravljen od pažljivo odabranih plodova aronije, gajenih na manastirskom imanju. Ovaj liker kombinuje bogatu tradiciju i prirodne sastojke kako bi se dobio autentičan i pun ukus.Manastir Drača neguje i proizvodi ovaj liker iz sopstvenih zasada, što garantuje v..
1.500,00 RSD
Proizvođač: Manastir Drača Šifra artikla: 13335-09
Manastirska Korenovača je jedinstvena rakija napravljena od korena lekovitog bilja. Ova specijalna rakija dolazi sa imanja manastira Drača, gde se pažljivo sakupljaju i biraju najkvalitetniji koreni za proizvodnju.Manastirska Korenovača predstavlja spoj tradicije i prirodnih blagodeti. Korenje lekov..
1.500,00 RSD
Proizvođač: Manastir Drača Šifra artikla: 13335-05
Manastirska Travarica je rakija napravljena od najfinijih destilata starih sorti organski gajenih lekovitih biljaka iz manastirskog vrta. Iz sopstvenog zasada proizvodi, neguje i puni Manastir Drača.Ova rakija predstavlja pravi spoj tradicije i prirodnih sastojaka, dajući bogat i autentičan ukus. Sa..
1.500,00 RSD
Proizvođač: Manastir Drača Šifra artikla: 13335-04
Manastirska Višnjevača je rakija napravljena od najfinijih destilata starih sorti organski gajenih višanja iz manastirskog voćnjaka. Iz sopstvenog zasada proizvodi, neguje i puni Manastir Drača.Ova rakija predstavlja pravi spoj tradicije i prirodnih sastojaka, dajući bogat i autentičan ukus. Sa sadr..
1.500,00 RSD
Proizvođač: Manastir Drača Šifra artikla: 13335-03
Manastirska Jabukovača je rakija napravljena od najfinijih destilata starih sorti organski gajenih jabuka iz manastirskog voćnjaka. Iz sopstvenog zasada proizvodi, neguje i puni Manastir Drača.Ova rakija predstavlja pravi spoj tradicije i prirodnih sastojaka, dajući bogat i autentičan ukus. Sa sadrž..
1.500,00 RSD
Proizvođač: Манастир Uspenje Presvete Bogorodice Šifra artikla: 13083
Proizvod manastira Uspenja Presvete Bogorodice, Vladičin Han.  Za spoljnu upotrebu i pomaže:Protiv reumeUblažava bol kod gihta, artitisa i išijasaKod otoka, uganuća i prelomaZa regeneraciju koštanog vezivnog tkivaProizvedeno na bazi propolisa, voska, gaveza i maslinovog ulja...
1.000,00 RSD
Proizvođač: Манастир Uspenje Presvete Bogorodice Šifra artikla: 13229-03
Propolis kapi u spreju 40% alkoholni rastvor...
700,00 RSD
Proizvođač: Manastir Drača Šifra artikla: 13335-02
Manastirska mastika je aromatično alkoholno piće koje se odlikuje bogatim istorijskim i kulturnim nasleđem. Sa sadržajem alkohola od 50%, ovo piće se proizvodi korišćenjem tradicionalnih metoda destilacije, čuvajući time autentičnost i duh manastirskog života. Pakovanje u bocama od 0,7 litara omoguć..
2.500,00 RSD
Proizvođač: Manastir Drača Šifra artikla: 13335-01
Manastirska mastika je aromatično alkoholno piće koje se odlikuje bogatim istorijskim i kulturnim nasleđem. Sa sadržajem alkohola od 50%, ovo piće se proizvodi korišćenjem tradicionalnih metoda destilacije, čuvajući time autentičnost i duh manastirskog života. Pakovanje u bocama od 0,7 litara omoguć..
2.500,00 RSD
Prikaži od 1 do 12 od 51 (5 stranica)
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.