Meni
Korpa

Celokupan dnevnik oca Aleksandra Šmemana u tri toma

Celokupan dnevnik oca Aleksandra Šmemana u tri toma
-30 %
Celokupan dnevnik oca Aleksandra Šmemana u tri toma

Nјegov sin Sergej Šmeman piše: "Posle upokojenja protoprezvitera Aleksandra Šmemana, u stolu njegovog kabineta na Akademiji sv. Vladimira, pronađeno je osam svezaka ispisanih njegovom rukom.

Ovaj dnevnik otac Aleksandar je vodio, uz kraće prekide, od 1973. godine do početka poslednje bolesti. Pisao ga je na ruskom, rodnom jeziku svog detinjstva provedenog u "ruskom Parizu". Iako je napisan tokom poslednjih deset godina, dnevnik obuhvata ceo život oca Aleksandra.

On piše o detinjstvu i mladosti u Parizu: o ljubavi prema poeziji koju mu je usadio upravnik ruske vojne škole (kadetskog korpusa) Rimski-Korsakov; o bolesti koja ga je podstakla na razmišljanje o smrti i večnosti, o svom vezivanju za Crkvu...  Piše o tragičnom sukobu sa ocem Georgijem Florovskim, o starijim kolegama kao što su Sergej Verhovskoj i Nikolaj Arsenjev, o svom prijatelju i nasledniku na mestu dekana, ocu Jovanu Majendorfu, o studentima koji su postali njegove kolege na akademiji - ocu Tomi Hopku, Dejvidu Driloku, ocu Pavlu Lazoru, DŽonu Eriksonu, Konstanciji Tarasar".

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

Ponuda se završava za:
Dan
Sat
Min
Sec
1.400,00 RSD
2.000,00 RSD
  • Stanje: 4
  • Šifra artikla: 12728
  • Težina sa ambalažom: 1,600.00 gr
  • Dimenzija: 21.00cm x 15.00cm x 2.00cm
  • SKU: *
Pogledano: 8968
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.