Meni
Korpa

Celokupan dnevnik oca Aleksandra Šmemana u tri toma

Celokupan dnevnik oca Aleksandra Šmemana u tri toma
Celokupan dnevnik oca Aleksandra Šmemana u tri toma

Nјegov sin Sergej Šmeman piše: "Posle upokojenja protoprezvitera Aleksandra Šmemana, u stolu njegovog kabineta na Akademiji sv. Vladimira, pronađeno je osam svezaka ispisanih njegovom rukom.

Ovaj dnevnik otac Aleksandar je vodio, uz kraće prekide, od 1973. godine do početka poslednje bolesti. Pisao ga je na ruskom, rodnom jeziku svog detinjstva provedenog u "ruskom Parizu". Iako je napisan tokom poslednjih deset godina, dnevnik obuhvata ceo život oca Aleksandra.

On piše o detinjstvu i mladosti u Parizu: o ljubavi prema poeziji koju mu je usadio upravnik ruske vojne škole (kadetskog korpusa) Rimski-Korsakov; o bolesti koja ga je podstakla na razmišljanje o smrti i večnosti, o svom vezivanju za Crkvu...  Piše o tragičnom sukobu sa ocem Georgijem Florovskim, o starijim kolegama kao što su Sergej Verhovskoj i Nikolaj Arsenjev, o svom prijatelju i nasledniku na mestu dekana, ocu Jovanu Majendorfu, o studentima koji su postali njegove kolege na akademiji - ocu Tomi Hopku, Dejvidu Driloku, ocu Pavlu Lazoru, DŽonu Eriksonu, Konstanciji Tarasar".

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Stanje zaliha prikazano na internet stranici može se razlikovati od stanja zaliha u magacinu.  Prilikom pakovanja vaše narudžbine ukoliko utvrdimo da nekih artikala nema na stanju, naši zaposleni će vas obavestiti putem emaila i ponuditi alternativu u drugom sličnom predmetu ili vam taj artikal neće biti naplaćen.

2.000,00 RSD
  • Stanje: Na stanju
  • Šifra artikla: 12728
  • Težina sa ambalažom: 1,600.00 gr
  • Dimenzija: 21.00cm x 15.00cm x 2.00cm
Pogledano: 2777
Tagovi: Aleksandar , Šmeman , Dnevnik
Koristimo kolačiće i druge slične tehnologije kako bismo poboljšali vaše iskustvo pregledavanja i funkcionalnost naše stranice...