Meni
Korpa

Kalenić

Proizvođač: Kalenić Šifra artikla: 13368
Ukratko, sumirajući sve rezultate do kojih je pisac ove studije došao, može se reći da je ovo delo veliki doprinos  proučavanju Pravoslavlja u sanremenim okolnostima i izazovima u kojima moderni svet živi.Nameću se nova iskušenja i problemi koje treba brižno i strpljivo rešavati u duhu Predanja..
2.000,00 RSD
Poverenje, Otac Haralampije Papadopulos
Rasprodato
Proizvođač: Kalenić Šifra artikla: 13298
Sloboda od potrebe za kontrolisanjem sveta.U ovoj knjizi sabrani su tekstovi beseda održanih u različitim parohijama, mitropolijama i udruženjima u Grčkoj. Oni su značajno dorađeni i prošireni, zadržavajući osnovnu tematsku matricu.Pored svešteničkih dužnosti, otac Haralampije drži predavanja širom ..
300,00 RSD
Proizvođač: Kalenić Šifra artikla: 13300
Kazivanje jednog pravoslavnog monaha...
400,00 RSD
Proizvođač: Kalenić Šifra artikla: 13277
Izdavačka kuća "Kalenić"..
800,00 RSD
Proizvođač: Kalenić Šifra artikla: 7372
Ukupna istorija, a naročito crkvena, Vranića i okolnih kolubarsko-posavskih sela, izuzetno je bogata da je ni vrlo detaljan i sveobuhvatan Letopis crkve brvnare Svetih četrdeset mučenika sevastijskih, njenih sveštenika i znamenitih ljudi iz sela uključenih u parohije pri njoj, koji je 1978. godine s..
200,00 RSD
Proizvođač: Kalenić Šifra artikla: 13198
Novi prevod ove fundamentalne studije oca Aleksandra Šmemana, upravo njegove doktorske disertacije, nastao je na inicijativu Katedre za liturgiku Pravoslavnog bogoslovskog falkuteta u Beogradu. Sa dodatim fusnotama, dodatno se pojašnjavaju bitni delovi knjige.U huci i buci tehnoloških revolucija, u ..
1.050,00 RSD
Proizvođač: Kalenić Šifra artikla: 11881
Monografija koja nosi naziv Hrišćanstvo u vrtlozima savremenosti namenjena je svim zainteresovanim za teme hrišćanske socioligije i kanonskog prava, ali smo, ipak, prevashodno, u njenom pisanju imali naumu studente Teološkog fakulteta. U svom dosadašnjem pedagoškom radu smo ne jednom primetili da se..
600,00 RSD
Proizvođač: Kalenić Šifra artikla: 7043
Bogoslovska delatnost Alekseja Afanasjeviča Dmitrijevskog (1856-1929), jednog od najreprezentativnijih i najplodonosnijih pravoslavnih liturgičara iz Rusije sa kraja XIX i tokom prve tri decenije XX veka, označila je svojeobraznu prekretnicu na polju razvoja i unapređenja nauke o bogosluženju Pravos..
550,00 RSD
Proizvođač: Kalenić Šifra artikla: 13071
Odnos liturgike prema nauci crkvene starine. Predmet i metode liturgike. Beleška o toku njenog naučnog razvoja. Kratki podaci o najvažnijim izvorima za istoriju bogosluženja.Pristupajući izlaganju dela o bogosluženju, želeli bismo da odmah preciznije definišemo odnos liturgike prema nauci crkvene st..
500,00 RSD
Prikaži od 1 do 12 od 124 (11 stranica)
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.