Meni
Korpa

Barjaci i oprema

Barjaci, poznati i kao crkvene zastave ili processionalne zastave, imaju značajnu ulogu u bogosluženju i ceremonijama Srpske Pravoslavne Crkve.

Barjaci su obično ukrašeni religijskim simbolima, ikonama svetitelja, ili drugim crkvenim ikonografijama. Najčešće se koriste tokom procesija, posebno tokom litije (verske procesije oko crkve), svečanih ulazaka i drugih specijalnih događaja.

Barjaci u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi često su veoma detaljni i raskošni, odražavajući duboko poštovanje prema svetosti i tradiciji crkve. Mogu biti napravljeni od različitih materijala, uključujući svilu, brokat ili druge fine tkanine, i često su ukrašeni zlatnim ili srebrnim nitima.

Barjak može imati dva lica, sa različitim ili istim slikama ili simbolima na svakoj strani. U nekim crkvama, postoje dva barjaka: jedan posvećen Bogorodici i drugi posvećen Hristu.

U celini, barjaci su izuzetno važni za pravoslavno bogosluženje, simbolizujući veru, svetost i poštovanje prema tradiciji, a njihovo nošenje se smatra velikom čašću.

Šifra artikla: 11626
Krst je izrađen od livenog mesinga...
8.800,00 RSD
Šifra artikla: 12965
Krst za barjak se može montirati na šipku ili drveni držač prečnika 4 centimetara.Krst je u potpunosti izrađen od mesinga...
5.500,00 RSD
Prikaži od 1 do 2 od 2 (1 stranica)
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.