Meni
Korpa
Obaveštenje o isporuci.

Knjige

Opis stranice sa kategorijama

Izdavačka ustanova Eparhije šumadijske bavi se izdavačkom delatnošću više od trideset godina i lider je u crkvenom izdavaštvu. 

Šifra proizvoda: 11902
Sveta Liturgija je najveće,  najvažnije i najznačajnije Bogosluženje od svih ostalih Bogosluženja Pravoslavne crkve. Na Liturgiji pod vidom hleba i vina daje se vernima pravo Telo i prava Krv Gospoda našeg Isusa Hrista. Pošto je Liturgija ustanovljena samim Gospodom, radi blagodarnog sećanja na..
320,00 Din.
Proizvođač: Globosino Šifra proizvoda: 11956
Onda je došla dobra vila je porodična drama o bezuslovnoj ljubavi. Knjiga o tajnama i mudrostima, o moći i nemoći, o porazima i snazi majčinstva. Knjiga u slavu porodice.Kada dete počinje da se odvaja od majke? Kada majka počinje da gubi dete? Kada majka počinje da strepi šta može da kaže ili uradi ..
750,00 Din.
Proizvođač: Globosino Šifra proizvoda: 11497
Sjaj u oku zvezde je roman o snazi vere. O stvaralaštvu i žrtvi. O darovima Duha Svetoga. O nevidljivoj svetlosti ikona. O ženama koje su menjale istoriju slavnog Vizantijskog carstva i istoriju hrišćanstva. O pobedi pravoslavlja. Glavne junakinje romana Sjaj u oku zvezde su tri izuzetne žene. Živel..
800,00 Din.
Proizvođač: Globosino Šifra proizvoda: 11499
„TO JE LJUBAV, SLEPA SILA“ je istinita i potresna priča o tri izuzetne žene i jednom muškarcu koji se umešao u njihove živote i promenio ih za uvek. On je bio mlad knez Danilo, silnik koji je smatrao da može i sme sve što hoće, a one jedna učena i otmena gospođica, Srpkinja iz Trsta, jedna snažna i ..
1.000,00 Din.
Proizvođač: Globosino Šifra proizvoda: 11490
Knjiga koja otkrivakako je Stojan Jovanović postao Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac.Šta je molio Boga, a šta svoj narod.Šta poručuje nama danas.Knjiga koja govoriО životu i podvigu jednog izuzetnog čoveka u vremenu stradanja i vereO svakodnevnom mučeništvu i neprestanoj žrtviO čudotvorenju kao dar..
850,00 Din.
Proizvođač: Globosino Šifra proizvoda: 11492
Gora preobraženja je roman koji podseća.Kako su Nemanjići stvarali srpsku državu i Srpsku pravoslavnu crkvu.Kako je Sava ispunio sebe svetlošću Duha Svetoga i sobom obasjao srpski rod.Kako je srpski narod kroz vekove opstajao na stazi Svetosavlja.Kako da se i mi uspnemo na Goru Preobraženja.Gora pre..
850,00 Din.
Proizvođač: Globosino Šifra proizvoda: 11496
Voda iz kamena je roman o najvećem čudu Neba i Zemlje.Na jednom kamenu, kraj potoka, u selu Đunisu, u Srbiji, sedela je Presveta Bogorodica. Razgovarala je sa devojčicom Milojkom. Zašto Je došla? Šta joj Je rekla? Šta nam Je poručila? Kako je NJena pojava uskomešala duše i umove i prelomila živote m..
850,00 Din.
Proizvođač: Globosino Šifra proizvoda: 11494
Zapis duše je roman o poslednjoj srpskoj despotici i svetiteljki. O vlastelinki koju je narod nazvao majkom. Roman o putu duše po ishodu iz tela. O životu posle smrti.Zapis duše je dramatična ispovest jedne izuzetne žene. Časne i hrabre. Požrtvovane i mudre. Živela je u drugoj polovini petnaestog ve..
850,00 Din.
Proizvođač: Globosino Šifra proizvoda: 11495
Svih žalosnih radost – roman o zemaljskom životu Presvete Bogorodice. Ovu potresnu i uzbudljivu povest o najvažnijem događaju od postanka sveta pričaju nam dvoje Isusu najbližih. Sama Presveta Bogorodica. I Jovan, bogoslov i jevanćelista. Onaj ljubljeni učenik Hristov kome je Gospod sa krsta poverio..
780,00 Din.
Proizvođač: Globosino Šifra proizvoda: 11491
Igra anđela je knjiga dokaza o trijumfu života nad smrću. Opstajanja nad propadanjem. O mudrosti i snazi u vreme slabosti i sunovrata.A nad Milicom je, kao i nad svakim čovekom, bdeo njen Anđeo Čuvar. I Serafimi: Mihailo. Gavrilo. Rafailo. Salatilo. Egudilo. Urilo. Varahilo. Sada nam otkrivaju potre..
800,00 Din.
Proizvođač: Globosino Šifra proizvoda: 11489
Petkana je roman o najpoštovanijoj i najdražoj Svetiteljki pravoslavlja, Prepodobnoj Majci Paraskevi. O Njenoj ljubavi prema Gospodu i putu do Njega. O svim mukama Njenih traganja. O borbama koje je vodila sa Gospodarem ljudskih slabosti. I sa sobom samom. U raskošnom svetu srednjovekovnog Carigrada..
650,00 Din.
Šifra proizvoda: 2021040601
Pomenik  ima 80 strana i molitve za žive i umrle...
150,00 Din.
Šifra proizvoda: 11788
U srpskoj bogslovskoj i široj naučnoj javnosti odavno se oseća potreba za prevodom na srpski jezik relevantnog dela ruske crkvene istoriografije u kojem je celovito i sistematično predstavljena istorija Ruske Pravoslavne Crkve. Pojavom takvog prevoda, uz srpski prevod Puteva ruskog bogoslovlja Georg..
3.000,00 Din.
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra proizvoda: 11261
A šta ćemo mi, pravoslavni, sa svojim malim životima u vrtložno doba, kad izgleda da svet više ne samo da nije, nego ne može biti hrišćanski? Zna se šta ćemo: da budemo hrišćanski narod, koji će ljubavlju, dobrotom i milosrđem pobeđivati tamu sebičnost i samoljublja.Ovo su priče iz svakodnevnice koj..
590,00 Din.
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra proizvoda: 11324
A šta ćemo mi, pravoslavni, sa svojim malim životima u vrtložno doba, kad izgleda da svet više ne samo da nije, nego ne može biti hrišćanski? Zna se šta ćemo: da budemo hrišćanski narod, koji će ljubavlju, dobrotom i milosrđem pobeđivati tamu sebičnost i samoljublja.Ovo su priče iz svakodnevnice koj..
590,00 Din.
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra proizvoda: 11013
Ako je Dobrotoljublje, uz Lestvicu, najznačajnija knjiga pravoslavne asketike, i ako ono današnjim hrišćanima izgleda kao ono što se u svetu ne može upražnjavati, onda je krajnji čas da se pojavi knjiga koja Dobrotoljublje nudi svakom ko želi da živi molitvom i podvigom po meri svojih sila. Čitajući..
590,00 Din.
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra proizvoda: 10731
Gospod Isus Hristos se javio Svetom apostolu Pavlu, i poručio mu: Ne boj se, nego govori, i da ne ućutiš. Jer sam Ja s tobom, i niko se neće usuditi da ti išta učini; jer Ja imam veliki narod u ovom gradu (Dap 18,9-10). Patrijarh srpski Pavle je od mladosti čuo ovu reč Gospodnju, i nije ućutao, sved..
590,00 Din.
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra proizvoda: 11427
Neki put nam se čini da je život u Hristu toliko zahtevan i strog da ga mi ne možemo dostići. A onda, iznenada, u nekom taksiju u Grčkoj, ili kod najobičnijih ljudi u Gruziji, Rusiji, širom sveta, počnu da se zbivaju čuda, i Hristos se javlja malim i krotkim, kao što im se javljao dok je bio na zeml..
590,00 Din.
Prikaži od 1 do 21 od 498 (24 stranica)
Ova web stranica koristi kolačiće ('cookies') kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti.