Meni
Korpa

Standardi poslovanja

Prodajni centar Eparhije šumadijske u svoje poslovanje uveo je moderne tehnologije poslovanja i svetske standarde u distribuciji robe. Shodno tome  uvedeni su i novi standardi u pakovanju i poslovanju, što će nam omogućiti brži protok robe kroz magacin, a Vama kao dobavljačima brzu i peciznu isplatu isporučene robe.

Navedeni standardi su obavezujući i primenjivaće se od 1. avgusta 2019. godine. Nakon ovog datuma Prodajni centar Eparhije šumadijske neće primati robu koja nije po ovim standardima pakovanja, a standardi obuhvataju:

  • Proizvodi od metala – (anafornici, darohranilice, dikirije i trikirije, kandila, kadionice, krstovi...) moraju biti upakovane u providne najlon kese. Predmeti vrednosti preko 50€ moraju imati i dodatnu kartonsku kutiju.
  • Kremički i stakleni proizvodi – moraju biti upakovani minimalno u papirne kese. Različiti modeli ovih artikala nakon pakovanja u papirne kese moraju biti shodno modelu, obliku ili veličini razdovjeni u posebne celine kako ne bi došlo do mešanja ovih proizvoda. Proizvodi vrednosti preko 50€ moraju imati i nezavisnu kartonsku kutiju.
  • Drveni proizvodi – zavisno od veličine mogu biti upakovani u papirne ili plastične providne kese. Za proizvode veličine preko 50 centimetara ili vrednosti preko 50€ moraju biti dodatno upakovani u „Puckavu“ foliju ili kartonsku kutiju.
  • Proizvodi od platna i tkanina –  (Odežde, epitrahilji, ubrusi, ilitoni trake za Jevanđelja, Barjaci...) Svi ovi proizvodi moraju biti obavezno upakovani u odgovarajuće providne PVC kese.
  • Sitni proizvodi - Krstći, razne brojanice, kutice, privesci, diptisi, triptisi, ovi prizvodi treba da budu pakovani u providne kesice, minimalno 10 u paketu, a maksimalno 50 u paketu. Specifičnost u pakovanju je da u jednom pakovanju moraju biti potpuno identični proizvodi i po dimenzijama i po boji, a ako se radi o likovima svetaca da budu identični i likovi svetaca.  Izuzetak predstavlja miks pakovanje u kome se mogu naći isti proizvodi u varijacijama, ali će se ovakva miks pakovanja prodavati isključivo kao takva i neće biti moguća prodaja na komad iz pakovanja.
  • Ikone – zbog mogućeg oštećenja sve ikone bez obzira na dimenziju moraju biti upakovane u providnu kesu ili zaštićene streč folijom. Ikone većeg gabarita i vrednosti preko 50€ moraju imati i dodatnu kartonsku kutiju.

Prateća dokumentacija koja dolazi uz robu mora imati precizan račun za svaku grupu proizvoda  u kojoj se nalaze identični artikli sa količinom, pojedinačnom cenom i ukupnom cenom.

Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.