Meni
Korpa

Izvod iz knjige venčanih (obrazac)

Izvod iz knjige venčanih (obrazac)
Izvod iz knjige venčanih (obrazac)

Izvod iz knjige venčanih u Srpskoj pravoslavnoj crkvi predstavlja zvanični dokument koji se popunjava tokom obreda venčanja. Ovaj dokument ima poseban značaj i koristi se u više različitih konteksta.

  1. Pravno priznanje braka: Izvod iz knjige venčanih ima pravno značenje i koristi se kao zvaničan dokaz o zakonitom sklapanju braka. Ovaj dokument pruža potvrdu da je venčanje obavljeno u skladu sa pravilima i obredima Srpske pravoslavne crkve.
  2. Evidencija u crkvenim arhivama: Izvod iz knjige venčanih čuva se kao deo crkvene arhive i predstavlja zvaničan zapis o venčanju u crkvi. Ovo je važno za vođenje evidencije o crkvenom članstvu i za pružanje istorijskih podataka u budućnosti.
  3. Priznavanje braka u drugim institucijama: Izvod iz knjige venčanih može biti potreban prilikom apliciranja za pravne ili administrativne usluge koje zahtevaju dokaz o zakonitom braku. To može uključivati izdavanje ličnih dokumenata, imigracione procedure, finansijske transakcije ili druge pravne situacije.
  4. Duševni mir i verska praksa: Za vernike Srpske pravoslavne crkve, izvod iz knjige venčanih ima duhovni značaj. Ovaj dokument potvrđuje da je njihov brak blagosloven i priznat u crkvi, čime se osigurava njihovo duševno blagostanje i mir.
  5. Porodična istorija: Izvod iz knjige venčanih često ima sentimentalnu vrednost i čuva se kao deo porodične istorije. Ovaj dokument pruža informacije o datumu venčanja, imenima mladenaca i sveštenika koji je obavio venčanje. To može biti dragocen deo nasleđa koji se prenosi s generacije na generaciju.

Važno je napomenuti da se postupak vođenja i čuvanja knjige venčanih može razlikovati u različitim crkvama i verskim tradicijama. Takođe, pravila i propisi za dobijanje izvoda iz knjige venčanih mogu se razlikovati u zavisnosti od lokalnih crkvenih običaja ili pravnih zahteva.

Uvek se preporučuje da se za detaljnije informacije o izvodu iz knjige venčanih i njegovoj upotrebi konsultujete sa sveštenikom ili odgovornim licem u vašoj lokalnoj pravoslav i crkvi. Oni će vam pružiti detaljnije informacije o postupku dobijanja izvoda iz knjige venčanih, kao i o svim važnim aspektima vezanim za pravila i propise koji se primenjuju u vašoj crkvenoj zajednici.

Treba napomenuti da je venčanje u crkvi duhovni obred. Izvod iz knjige venčanih je dokument koji potvrđuje da je ovaj sveti čin obavljen i da su mladenci stupili u zakoniti brak pred Bogom i crkvom.

Ukoliko imate bilo kakva dodatna pitanja o izvodu iz knjige venčanih ili bilo kojim drugim aspektima venčanja u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, preporučujem da se obratite nadležnom svešteniku ili crkvenom službeniku. Oni će vam pružiti sve potrebne informacije i smernice u vezi sa ovim važnim crkvenim dokumentom.

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

25,00 RSD
  • Stanje: 2
  • Šifra artikla: 7258
  • Težina sa ambalažom: 20.00 gr
  • Dimenzija: 210.00cm x 297.00cm x 0.00cm
  • SKU: MA
Pogledano: 127150
Ovaj proizvod se može naručiti u minimalnoj količini od 10
Tagovi: izvod ,
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.