Meni
Korpa

Transplatacija organa iz pravoslavne perspektive

Transplatacija organa iz pravoslavne perspektive
Transplatacija organa iz pravoslavne perspektive

Ukoliko bismo transplantacije organa posmatrali iz perspektive čoveka današnjice, otkrili bismo da naši sugrađani, osim što o ovoj temi generalno poseduju skromno i površno znanje, imaju i izrazito pozitivan odnos koji temelje uglavnom na velikim i optimističnim očekivanjima od ovog medicinskog fenomena. Štaviše, začuđujuće je da njihovo nepoznavanje i neudubljivanje u odnosnu problematiku ne predstavlja prepreku za odbrambeni stav prema svemu što dovodi u pitanje podobnost transplantacija. Takođe. možda još više iznenađuje činjenica da se samo malo njih opredeljuje da ovaj svoj „nepokolebljiv" stav prema transplantacijama pretoči u konkretnu akciju, odnosno da postanu donatori organa.

Navedeni status transplantacija je manjeviše nepromenjen još od sredine prošlog veka, kada su kao metod lečenja započele sa primenom u praksi. Čak ni činjenica da su, posmatrano sa medicinskog stanovišta, prvih nekoliko decenija uglavnom podnosile neuspehe, nije imala preterano negativan uticaj na istrajnu podršku zajednice, koja ne jenjava ni danas.

Kada se navedeno uzme u obzir, moramo se zapitati šta se zapravo nalazi u pozadini ovog nesumnjivo velikog „kredita“ koji transplantacije imaju u javnosti? Najzastupljeniji odgovor je i najglasniji, što našu pažnju usmerava ka upitnosti njegove potpune verodostojnosti...

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

1.500,00 RSD
  • Stanje: 2
  • Šifra artikla: 11102
  • Težina sa ambalažom: 800.00 gr
  • Dimenzija: 23.50cm x 17.00cm x 1.50cm
  • SKU: *
Pogledano: 7153
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.