Meni
Korpa

Transplatacija organa iz pravoslavne perspektive

Transplatacija organa iz pravoslavne perspektive
Transplatacija organa iz pravoslavne perspektive

Ukoliko bismo transplantacije organa posmatrali iz perspektive čoveka današnjice, otkrili bismo da naši sugrađani, osim što o ovoj temi generalno poseduju skromno i površno znanje, imaju i izrazito pozitivan odnos koji temelje uglavnom na velikim i optimističnim očekivanjima od ovog medicinskog fenomena. Štaviše, začuđujuće je da njihovo nepoznavanje i neudubljivanje u odnosnu problematiku ne predstavlja prepreku za odbrambeni stav prema svemu što dovodi u pitanje podobnost transplantacija. Takođe. možda još više iznenađuje činjenica da se samo malo njih opredeljuje da ovaj svoj „nepokolebljiv" stav prema transplantacijama pretoči u konkretnu akciju, odnosno da postanu donatori organa.

Navedeni status transplantacija je manjeviše nepromenjen još od sredine prošlog veka, kada su kao metod lečenja započele sa primenom u praksi. Čak ni činjenica da su, posmatrano sa medicinskog stanovišta, prvih nekoliko decenija uglavnom podnosile neuspehe, nije imala preterano negativan uticaj na istrajnu podršku zajednice, koja ne jenjava ni danas.

Kada se navedeno uzme u obzir, moramo se zapitati šta se zapravo nalazi u pozadini ovog nesumnjivo velikog „kredita“ koji transplantacije imaju u javnosti? Najzastupljeniji odgovor je i najglasniji, što našu pažnju usmerava ka upitnosti njegove potpune verodostojnosti...

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Dostava paketa u Srbiji vrši se brzom poštom danas za sutra i to:

  • U roku od 3 radnih dana od prijema narudžbine ukoliko je plaćanje izvršeno platnim karticama ili otkupom
  • U roku od 3 radnih dana od prijema potvrde o uplati narudžbine ukoliko plaćate putem uplate na šalterima banaka ili elektronskim prenosom

Dostava paketa u inostranstvo vrši se putem DHL-a i to:

  • U roku od 5 radnih dana od prijema narudžbine ukoliko je plaćanje izvršeno platnom karticom
  • U roku od 5 radnih dana od prijema potvrde o uplati narudžbine ukoliko plaćate putem banke

Napomena: Subota, Nedelja, dani državnih i pravoslavnih verskih praznika u Srbiji nisu radni dani.

1.500,00 RSD
  • Stanje: 1
  • Šifra artikla: 11102
  • Težina sa ambalažom: 800.00 gr
  • Dimenzija: 23.50cm x 17.00cm x 1.50cm
  • SKU: #
Pogledano: 4274
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.