Meni
Korpa

Teologija ikone i crkveno stvaralaštvo

Teologija ikone i crkveno stvaralaštvo
Teologija ikone i crkveno stvaralaštvo

U saradnji sa Ministarstvom vera i dijaspore republike Srbije u okviru projekta "Unapređenje verske kulture, verskih sloboda i tolerancije", kao dela programa "Ostvarivanje saradnje države sa crkvama i verskim zajednicama", izdavačka ustanova Eparhije šumadijske "Kalenić" objavljuje zbornik "Teologija ikone i crkveno stvaralaštvo" u kojem su zastupljeni tekstovi koji unapređuju teološko razumevanje i umetničko stvaralaštvo u oblasti ikonopisa, freskopisa i drugih oblika vizuelnog izražavanja. Reč je o radovima najistaknutijih savremenih stvaralaca i teoretičara crkvenog slikarstva iz različitih zemalja i različitih pomesnih Crkava, što doprinosi sagledavanju razlika i sličnosti kultura unutar savremenog Pravoslavlja kao i potpunijem sagledavanju kompleksne crkvenoumetničke problematike.

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

750,00 RSD
  • Stanje: 5
  • Šifra artikla: 5747
  • Težina sa ambalažom: 394.45 gr
  • Dimenzija: 1.50cm x 15.00cm x 23.00cm
  • SKU: *
Pogledano: 10113
Tagovi: teologija , ikine
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.