Meni
Korpa

Obraz Svetački

Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 11007
Dok svet koji u zlu leži i samom sebi priprema uništenje u talasima očaja i besmisla, tražeći od Svete Gore da se pretvori u turističku atrakciju i iščezne sa obzorja istorije, dotle svetogorski monasi svetu nude svoju ljubav i žrtvu, bol i podvig, kao iscelenje i očišćenje od svake laži i smrti. To..
1.375,00 RSD
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 12678
Ako si mislio, dragi čitaoče, da nema više ljudi onog silnog zamaha kakvi su bili Sveti Vasilije, Grigorije i Jovan, ako ne veruješ da je i danas moguće biti jedan od drevnih otaca, ovo je knjiga za tebe: čitajući o patrijarhu gruzijskom Iliji Drugom, videćeš da je moguće da arhijerej Božiji bude ob..
715,00 RSD
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 11337
Zašto obavezno treba biti kršten, zar se ne može jednostavno biti dobar čovek i činiti dobra dela?Oni koji se ističu dobrim delima, ali ne znaju za boga liče na ostatke mrtvaca koji su, iako lepo odeveni, neosetljivi za lepo (sveti Ignjatije Brjančaninov). Ako je neko dobar po delima ali nije zapeča..
1.376,00 RSD
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 11394
Da li ste čuli za Svetog Patrikija (Patrika), krstitelja Irske, koji je proterao zmije iz ove zelene zemlje prepune tajni? Da li znate za Svetog Brendana Moreplovca, koji je imao manastir na lađi i čiji su kaluđeri stizali do nepoznatih zemalja samo da bi im doneli Blagu vest? Da li vam je neko prič..
1.530,00 RSD
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 11890
Zbog čega bi trebalo da postimo? Da li da bismo smršali i izgledali lepše i svežije ili da bismo se približavali Bogu i sebi, kao Bogoslovenom liku? Ili i jedno i drugo, ili možda, nešto treće? Da li u postu stražimo samo nad svojim stomakom – ili je naša straža duhovna, u ime ljubavi i oboženja? Kn..
440,00 RSD
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 11419
U novijoj istoriji Svete Gore Atonske lik Starca Josifa Isihaste i Spileota stoji na počasnom mestu. Iskustveno prošavši opit drevnih svetitelja – pustinjaka, Starac Josif nam donosi i njegove plodove. Zatvorivši se u pećinu, po kojoj je i dobio ime, sa nekolicinom svojih učenika, on je “sve smatrao..
1.309,00 RSD
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 11013
Ako je Dobrotoljublje, uz Lestvicu, najznačajnija knjiga pravoslavne asketike, i ako ono današnjim hrišćanima izgleda kao ono što se u svetu ne može upražnjavati, onda je krajnji čas da se pojavi knjiga koja Dobrotoljublje nudi svakom ko želi da živi molitvom i podvigom po meri svojih sila. Čitajući..
715,00 RSD
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 10731
Gospod Isus Hristos se javio Svetom apostolu Pavlu, i poručio mu: Ne boj se, nego govori, i da ne ućutiš. Jer sam Ja s tobom, i niko se neće usuditi da ti išta učini; jer Ja imam veliki narod u ovom gradu (Dap 18,9-10). Patrijarh srpski Pavle je od mladosti čuo ovu reč Gospodnju, i nije ućutao, sved..
715,00 RSD
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 10722
Arhimandrit Rafail Karelin dobro je poznat srpskom pravoslavnom čitalaštvu po svojim ogledima i besedama duboko zasnovanim na svetootačkom pravoslavnom iskustvu. I u ovoj knjizi on pokazuje da duh Svetih Otaca ne samo da nije zastareo, nego je višestruko savremen. Napojen sa izvora Svetog Predanja a..
1.309,00 RSD
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 11417
Osnovno pitanje ljudskog života je pitanje smisla. Ako ne znamo zašto živimo, najsrećniji smo od svih živih bića. Ovo je knjiga grčkog bogoslova Nikolaja Vasilijadisa o tajni smrti kao tajni smisla našeg postojanja. Čita se u jednom dahu koji traži Duha Svetog, Koji nam pokazuje kako da živimo da bi..
1.309,00 RSD
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 11406
Starac Kalinik je rođen 1853. godine u Atini. NJegovi roditelji su bili pobožni ljudi, potomci oficira koji su učestvovali u revoluciji 1821. godine.Godine ranog detinjstva proveo je na tadašnjoj periferiji Atine. Još od tog vremena bio je prožet pobožnošću i stremio je hrišćanskom načinu života. Pr..
1.375,00 RSD
Prikaži od 1 do 12 od 33 (3 stranica)
Koristimo kolačiće i druge slične tehnologije kako bismo poboljšali vaše iskustvo pregledavanja i funkcionalnost naše stranice...