Meni
Korpa

Obraz Svetački

Tumačenje Božanstvene liturgije, Duhovni vodič kroz Svetu Liturgiju, Jeromonah Grigorije Svetogorac
Uskoro
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 10723
Ako postoji savremeno svetootačko tumačenje Liturgije, to je tumačenje koje čitalac upravo ima u rukama. Njegov autor je svetogorski podvižnik jeromaonah Grigorije, koji je, idući tragom svetog Predanja, savremenom čoveku prepustio stazu od Blagosloveno Carstvo Oca i Sina i Svetoga Duha na početku d..
760,00 RSD
Spasenje grešnika, Monah Agapije Svetogorac
Uskoro
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 12400
Pesnici i učitelji imaju lep običaj da, kada napišu novu knjigu, svoj spis posvete najplemenitijim knezovima i vladarima, kako bi, zahvaljujući njihovom ugledu i autoritetu, u javnosti knjiga bila dočekana s poštovanjem, a zatim se štampala s pohvalama u svakom gradu. Međutim, meni se takav običaj i..
1.640,00 RSD
Gospode, nauči me moliti se! Savremeni čovek u potrazi za molitvom
Uskoro
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 12681
Nema ničeg slađeg od molitve, kojom osećamo da smo sinovi i kćeri Svetlosti. Ali, treba se učiti molitvi. Sveti Oci su govorili da je sve vrline lakše steći nego molitvu. Jer, đavo je, zbog gordosti, odbio da se moli bogu, i otpao od ljubavi Očeve, pa se on naročito stara da nas odvoji od pobožnog r..
440,00 RSD
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 13021
Da opet postanemo hrišćani / Savremeni ruski duhovnici i nauka spasenja – ep. Nektarije Morozov, o. Valerij Duhanjin, o. Andrej Tkačov.Morozov, Tkačov i Duhanjin propovednici su reči Božje bez koje se reč čovekova nađe u tami zabludelosti Adamovih potomaka. Zašto su nam potrebni dobri tumači Svetog ..
1.529,00 RSD
Uđite u carstvo nebesko kroz Svetu Liturgiju / Mitrop. Antonije Blum i Mitrop. Atanasije (Limasolski)
Uskoro
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 13022
Mitropolit Antonije Blum i Mitropolit Atanasije (Limasolski).Uvek se, kako kaže Otkrovenje Jovanovo, treba sećati svoje prve ljubavi prema Hristu i Carstvu Njegovom. A Liturgija se dveri ka Hristu i Carstvu, pri čemu nam je iskušenje da, ako redovno odlazimo na službe, zaboravimo gde smo, i da idemo..
440,00 RSD
Sveta Gora - Duhovno srce sveta – Starci sa Atosa o sadašnjosti i budućnosti
Uskoro
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 13023
Ponekad se pravoslavni hrišćanin upita – da li smo mi uopšte zaslužili Svetu Goru? Jer, u svetu koji tone u besmisao ona preko hiljadu godina obasjava sve četiri strane našeg postojanja verom, nadom i ljubavlju koje ne prolaze. I stalno dolaze među nas njeni novi svetilnici, poput otaca opisanih u o..
440,00 RSD
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 13017
Za svet koji nestaje – tri suze pokajanja i nade – Savremeni grčki duhovnici– Otac Stefan Anagnostopulos, Mitropolit Nikolaj (Hadžinikolau) i Otac Varnava Jagu.Kada se nađemo u bezizlazu savremenosti, u lavirintu na čijem kraju nas čeka Minotaur zla, ne možemo pobeći – osim u Božiju visinu, ka nebes..
1.600,00 RSD
Tamo gde počinje večnost, Mitropolit Nektarije (Antonopulos)
Uskoro
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 13025
Mitropolit Nektarije Antonopulos susreo se sa Svetom Gorom još kao dete, kada su monasi manastira Ksiropotama doneli u Atinu česticu Časnog i Životovornog krsta Gospodnjeg, i kada je cela njegova porodica pošla da mu se pokloni. Decenijama je išao u Gradinu Majke Božje, sretao divne starce i učitelj..
760,00 RSD
Sveti Jovan Zlatousti – Pouke za svaki dan u godini
Uskoro
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 12679
Knjiga duhovnih saveta jednog od najvećih svetaca u istoriji Crkve, pravi je melem za svaku dušu. Kao da je sada govorio i pisao. Zlatousti nam se obraća da bi nas podigao iz greha, čamotinje i očajanja u veliku svetlost Gospodnju...
760,00 RSD
Duša se leči u hristu, Hrišćanska psihologija za nas
Uskoro
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 13024
Danas je, više no ikad, čoveku potrebno psihološko zdravlje i stabilnost. Ruski pravoslavni psiholog i najveći francuski pravoslavni teolog nam o duševnom zdravlju govore iz pravoslavne perspektive tako što nam ukazuju na put ka ostvarivanju naših ličnosti. Tajna čovekove ličnosti je nadumna. Jer, p..
440,00 RSD
Apokalipsa: Tumačenje Otkrivenja Jovanovog, Sveti oci o drugom dolasku Hristovom i carstvu nebeskom
Uskoro
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 11334
Apokalipsa: Tumačenje Otkrivenja Jovanovog, Sveti oci o drugom dolasku Hristovom i carstvu nebeskoKlasično svetootačko delo Andrej Kesarijskog, u kome su stihovi Otkrivenja Jovanovog protumačeni stih po stih, uz savremeno vođenje vladike Averkija, daje knjigu bez koje se ne može zamisliti ozbiljan p..
1.530,00 RSD
Pouke božanstvene ljubavi / starac Pajsije Svetogorac
2 - 3 Dana
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 11522
Saveti za očuvanje duševnog zdravlja.Živeći u doba sveopšte žurbe (srca) i nervoze, u krajnjoj tami samoljublja i okamenjene neosetljivosti, senkom i iluzijom duše, današnji čovek ipak ne ostaje bez znamenja Božje LJubavi.Kao što je govorio veliki pesnik Rilke – ima Neko koji našem padanju „daje sme..
1.640,00 RSD
Prikaži od 1 do 12 od 68 (6 stranica)
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.