Meni
Korpa

Obraz Svetački

Susret sa Bogom, Starac Jefrem Arizonski
Rasprodato
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 11008
Koliko je današnjem čoveku potrebno da u Crkvi prepozna odgovore na pitanja koje mu postavlja vreme, toliko su starac Jefrem Arizonski Svetogorac koji je duhovno preporodio severnoamerički kontinent, i otac Andrej Konanos, propovednik koji dopire do sluha mnogih pravoslavnih Grka (i ne samo njih) ka..
1.620,00 RSD
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 13329
Sin carskog diplomate, koji se, odjednom, obreo kao puki siromah u Francuskoj, pobegavši, sa porodicom, od boljševičkog ludila.Dečak koga su, u internatu, svakog dana tukli, i koji je verovao da Boga nema i da su ljudi uglavnom zveri, biće otvrdlog srca i bez nade – iznenada je, u gnevu ateizma, dok..
800,00 RSD
Iznad starosti i bolesti smrti, Praktični saveti za probleme starosti, bolesti i smrti
Rasprodato
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 13243
Kada čovek stari, menja mu se i telo i psiha, živimo zajedno, a da li umiremo sami, pita se jedan književnik.To je doba kad je čoveku intelekt sve podložniji usponima i padovima: katkad ga pokreće nešto iz rezervi vitalnosti, pa je u miru sa sobom i svetom, a nekad ga smlavi bezvoljnost, sve prekrij..
470,00 RSD
Sveti Gavrilo Jurodivi, Nova svedočenja o životu i čudima velikog gruzijskog starca
Rasprodato
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 13330
Sveti Gavrilo Gruzijski Jurodivi: Nova svedočenja o životu velikog gruzijskog starca je knjiga koja nas vodi u suštinsko putovanje kroz život i mudrost Svetog Gavrila Gruzijca u današnjem svetu koji se čini poludelim. U vreme kada je najlakše izgubiti se u iskušenjima antihrista, Gavrilo je svoj živ..
800,00 RSD
U slavu imena Božijeg, Čemu nas uči Sveti Nektarije Eginski
Rasprodato
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 13332
Ako nas u nečemu učio, učio nas je da se smiravamo do praha i pepela, da bi nas Bog uzdigao kao ljude Njegove i decu svetlosti. Proganjan, nipodaštavan, lišavan svake zaslužene počasti među ljudima, Sveti Nektarije danas leči svakoga ko mu priđe sa verom i ljubavlju. U ovoj knjizi, kroz nova svedoča..
800,00 RSD
Tumačenje Božanstvene liturgije, Duhovni vodič kroz Svetu Liturgiju, Jeromonah Grigorije Svetogorac
Rasprodato
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 10723
Ako postoji savremeno svetootačko tumačenje Liturgije, to je tumačenje koje čitalac upravo ima u rukama. Njegov autor je svetogorski podvižnik jeromaonah Grigorije, koji je, idući tragom svetog Predanja, savremenom čoveku prepustio stazu od Blagosloveno Carstvo Oca i Sina i Svetoga Duha na početku d..
800,00 RSD
Sa Svetim Ocima iz dana u dan, Kratke pouke o duhovnom životu
Rasprodato
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 13019
Dani prolaze, vreme se uliva u večnost, a čovek živi od danas do sutra, zaboravljajući ko je, odakle i kuda ide. Na hiljade svetototačkih izreka sabranih u ovoj knjizi, raspoređenih po tematskim celinama, ne daju nam da zaboravimo svoj priziv. U drugom delu knjige nalazi se poznati zbornik „Kako se ..
1.730,00 RSD
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 12400
Pesnici i učitelji imaju lep običaj da, kada napišu novu knjigu, svoj spis posvete najplemenitijim knezovima i vladarima, kako bi, zahvaljujući njihovom ugledu i autoritetu, u javnosti knjiga bila dočekana s poštovanjem, a zatim se štampala s pohvalama u svakom gradu. Međutim, meni se takav običaj i..
1.730,00 RSD
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 12681
Nema ničeg slađeg od molitve, kojom osećamo da smo sinovi i kćeri Svetlosti. Ali, treba se učiti molitvi. Sveti Oci su govorili da je sve vrline lakše steći nego molitvu. Jer, đavo je, zbog gordosti, odbio da se moli bogu, i otpao od ljubavi Očeve, pa se on naročito stara da nas odvoji od pobožnog r..
470,00 RSD
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 13021
Da opet postanemo hrišćani / Savremeni ruski duhovnici i nauka spasenja – ep. Nektarije Morozov, o. Valerij Duhanjin, o. Andrej Tkačov.Morozov, Tkačov i Duhanjin propovednici su reči Božje bez koje se reč čovekova nađe u tami zabludelosti Adamovih potomaka. Zašto su nam potrebni dobri tumači Svetog ..
1.620,00 RSD
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 13022
Mitropolit Antonije Blum i Mitropolit Atanasije (Limasolski).Uvek se, kako kaže Otkrovenje Jovanovo, treba sećati svoje prve ljubavi prema Hristu i Carstvu Njegovom. A Liturgija se dveri ka Hristu i Carstvu, pri čemu nam je iskušenje da, ako redovno odlazimo na službe, zaboravimo gde smo, i da idemo..
470,00 RSD
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 13023
Ponekad se pravoslavni hrišćanin upita – da li smo mi uopšte zaslužili Svetu Goru? Jer, u svetu koji tone u besmisao ona preko hiljadu godina obasjava sve četiri strane našeg postojanja verom, nadom i ljubavlju koje ne prolaze. I stalno dolaze među nas njeni novi svetilnici, poput otaca opisanih u o..
470,00 RSD
Prikaži od 1 do 12 od 77 (7 stranica)
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.