Meni
Korpa
Obaveštenje o isporuci.

Obraz Svetački

Proizvođač: Obraz Svetački Šifra proizvoda: 11261
A šta ćemo mi, pravoslavni, sa svojim malim životima u vrtložno doba, kad izgleda da svet više ne samo da nije, nego ne može biti hrišćanski? Zna se šta ćemo: da budemo hrišćanski narod, koji će ljubavlju, dobrotom i milosrđem pobeđivati tamu sebičnost i samoljublja.Ovo su priče iz svakodnevnice koj..
590,00 Din.
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra proizvoda: 11324
A šta ćemo mi, pravoslavni, sa svojim malim životima u vrtložno doba, kad izgleda da svet više ne samo da nije, nego ne može biti hrišćanski? Zna se šta ćemo: da budemo hrišćanski narod, koji će ljubavlju, dobrotom i milosrđem pobeđivati tamu sebičnost i samoljublja.Ovo su priče iz svakodnevnice koj..
590,00 Din.
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra proizvoda: 11013
Ako je Dobrotoljublje, uz Lestvicu, najznačajnija knjiga pravoslavne asketike, i ako ono današnjim hrišćanima izgleda kao ono što se u svetu ne može upražnjavati, onda je krajnji čas da se pojavi knjiga koja Dobrotoljublje nudi svakom ko želi da živi molitvom i podvigom po meri svojih sila. Čitajući..
590,00 Din.
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra proizvoda: 10731
Gospod Isus Hristos se javio Svetom apostolu Pavlu, i poručio mu: Ne boj se, nego govori, i da ne ućutiš. Jer sam Ja s tobom, i niko se neće usuditi da ti išta učini; jer Ja imam veliki narod u ovom gradu (Dap 18,9-10). Patrijarh srpski Pavle je od mladosti čuo ovu reč Gospodnju, i nije ućutao, sved..
590,00 Din.
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra proizvoda: 11427
Neki put nam se čini da je život u Hristu toliko zahtevan i strog da ga mi ne možemo dostići. A onda, iznenada, u nekom taksiju u Grčkoj, ili kod najobičnijih ljudi u Gruziji, Rusiji, širom sveta, počnu da se zbivaju čuda, i Hristos se javlja malim i krotkim, kao što im se javljao dok je bio na zeml..
590,00 Din.
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra proizvoda: 10726
Starac Pajsije je bio čudesan spoj pustinjaka sasvim odvojenog od duha ovog sveta i brižnog oca koji se raspinjao za svoje bližnje i duhovno ih rukovodio ka večnosti; najčistiji devstvenik u gradini Majke Božje, on je rešavao probleme bračnika i podizao ih iz svakodnevnih briga ka Carstvu Božijem i ..
500,00 Din.
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra proizvoda: 11422
Jedna od najvažnijih osobina po kojoj je čovek to što jeste upravo je pokajanje. Pokajanjem mi govorimo Gospodu: „Gospode, sve ove prestupe ja sam učinio, ali ja nisam sav u tim prestupima! Pomozi mi i spasi ovaj sveti ostatak u meni.“ Današnji čovek je, zaboravibši da ovako vapije Gospodu, postao b..
890,00 Din.
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra proizvoda: 11384
Ovo je sasvim savremena knjiga o hrišćanskom shvatanju ljudske polnosti; istovremeno, ona je verna Božjem otkrovenju o muškarcu i ženi, o ljudskom telu, ljubavi i uzajamnosti. U njoj se čuju glasovi Svetih Otaca i saznaju najnovije naučne činjenice. Namenjena je svima koji se pitaju, kako ruski pesn..
1.090,00 Din.
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra proizvoda: 11420
O SVETOSTI I SVECIMA I PRAVOSLAVNOJ ENGLESKOJUMESTO PREDGOVORA            Draga braćo i sestre, Srbi pravoslavni, potomci Svetog Save i Svetog kneza Lazara! Da li znate da je nekad čitava Zapad Evrope bio pravoslavno hrišćanski, i da su tamo Bogom javljeni mnogi sveci C..
990,00 Din.
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra proizvoda: 11417
Osnovno pitanje ljudskog života je pitanje smisla. Ako ne znamo zašto živimo, najsrećniji smo od svih živih bića. Ovo je knjiga grčkog bogoslova Nikolaja Vasilijadisa o tajni smrti kao tajni smisla našeg postojanja. Čita se u jednom dahu koji traži Duha Svetog, Koji nam pokazuje kako da živimo da bi..
1.090,00 Din.
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra proizvoda: 11416
Današnji čovek je višestruko bolestan. Među bolestima koje ga muče, a koje su posledica strasti, teških grehovnih navika, nalaze se i bolesti zavisnosti: pušenje, alkoholizam, narkomanija, razne vrste kockarskih pomračenja svesti, porobljavajuće vezanosti za televiziju, internet, kompjuterske igrice..
890,00 Din.
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra proizvoda: 11409
PREDGOVOR            Knjiga Uspon ka Vaskrsenju, koju je napisao veliki poučitelj i duhovnik, otac arhimandrit Kleopa Ilije iz manastira Sihastrije, sadrži duhovničke pouke i savete u pogledu negovanja hrišćanskog života kroz oslobođenje od sebičnjačkih strasti, s jedne..
990,00 Din.
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra proizvoda: 114080
PREDGOVOR          Nije nam pouzdano poznato kakvogje porekla bio sveti apostol i jevanđelist Luka.           Rođen je u Antiohiji i zbog toga se ustalilo mišljenje da je sv. Luka prema svom poreklu bio paganin koji je primio judaizam.Predpostav..
1.090,00 Din.
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra proizvoda: 11346
Prošlo je sedam godina otkako se pojavilo prvo izdanje knjige „Otac Arsenije“. Za to vreme, ona je više puta izdata na ruskom jeziku, tri puta na grčkom i dva puta na engleskom, a pripremaju se izdanja i na drugim jezicima. NJen blagotvoran uticaj na duše naših savremnika je ogroman i mnogi su, zahv..
990,00 Din.
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra proizvoda: 11326
Među srbskim pravoslavnim čitalaštvom ime oca Serafima Rouza odavno je poznato. Od knjige Pravoslavlje i religije budućnosti preko Duše posle smrti, niza kraćih članaka i pouka, njegovi tekstovi bili su najomiljenije duhovno štivo s kraja HH i na početku XXI veka. Ono što pleni kod oca Serafima je b..
1.090,00 Din.
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra proizvoda: 11406
1. POBOŽNE ČEŽNJEDetinjstvo            Starac Kalinik je rođen 1853. godine u Atini. NJegovi roditelji su bili pobožni ljudi, potomci oficira koji su učestvovali u revoluciji 1821. godine.              Godine ranog detinjstva proveo je..
1.090,00 Din.
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra proizvoda: 11340
Trebalo bi ukratko izneti osnovna znamenja poslednjih vremena, da bi ih čitalac stalno imao u vidu.Mnogi će doći u ime Hristovo i obmanuće mnoge (Mt. 24,5; Mk. 13,6; Lk. 21,8). Dakle, u tom periodu pojaviće se mnogi lažni proroci, lažne mesije, osnivači novih sekti i jeresi, i mnogi će poći za njima..
1.090,00 Din.
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra proizvoda: 11339
Pre nekoliko godina počeli smo da sakupljamo pisma našeg mnogopoštovanog starca Jefrema, upućena njegovim duhovnim čedima – monasima, monahinjama i mirjanima, koji su nam ih na naš zahtev revnosno ustupali. Iz tih pisama izdvojili smo odlomke koji se odnose na duhovna pitanja. rasporedili smo te odl..
990,00 Din.
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra proizvoda: 11402
Post je trenutak kada obnovljenom snagom, opet i ponovo, moramo da se zamislimo nad životom i nad sobom. Da se zamislimo nad životom kakav je Gospod zamislio za nas, i nad sobom – kakvim smo mi taj život učinili. Pokajanje se upravo i sastoji u tome da, na neki način, izmerimo rastojanje između onog..
1.090,00 Din.
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra proizvoda: 11334
Među svedočanstvima o poreklu bilo koje sveštene knjige prvo mesto pripada svedočanstvu predanja. Ako se sva crkvena starina, gotovo još od onog vremena za koje se vezuje postanak knjige, na određeni način izjašnjava o njenom poreklu, onda imamo puno pravo da verujemo tom glasu Crkve i tada unutarnj..
1.090,00 Din.
Prikaži od 1 do 21 od 54 (3 stranica)
Ova web stranica koristi kolačiće ('cookies') kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti.