Meni
Korpa

Obraz Svetački

Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 13017
Za svet koji nestaje – tri suze pokajanja i nade – Savremeni grčki duhovnici– Otac Stefan Anagnostopulos, Mitropolit Nikolaj (Hadžinikolau) i Otac Varnava Jagu.Kada se nađemo u bezizlazu savremenosti, u lavirintu na čijem kraju nas čeka Minotaur zla, ne možemo pobeći – osim u Božiju visinu, ka nebes..
1.595,00 RSD
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 11334
Apokalipsa: Tumačenje Otkrivenja Jovanovog, Sveti oci o drugom dolasku Hristovom i carstvu nebeskoKlasično svetootačko delo Andrej Kesarijskog, u kome su stihovi Otkrivenja Jovanovog protumačeni stih po stih, uz savremeno vođenje vladike Averkija, daje knjigu bez koje se ne može zamisliti ozbiljan p..
1.309,00 RSD
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 12085
Anđela čuvara Bog dodeljuje svakom čoveku pri krštenju, da bi mu pomagao i čuvao ga. Anđeo se, nevidljiv, nalazi u blizini čoveka tokom čitavog života, ali – samo ukoliko čovek čuva ljubav prema Bogu i istinsku veru. NJegov zadatak je da vodi ka spasenju, tako što prosvećuje hrišćane u veri i pobožn..
715,00 RSD
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 12401
Iako se mnogima činilo da je u doba najžešće pošasti koja je snašla čovečanstvo glas Crkve zamukao, ipak nije tako – u knjizi su sabrani glasovi savremenih duhovnika koji govore kako se boriti sa zlom našeg doba.Svaka ovakva kriza ima nekoliko nivoa. Već su mnogi ekonomisti, sve sa tablicama i shema..
715,00 RSD
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 12087
Starac Porfirije je gledao i daleko i duboko, ali je njegova osnovna pouka: smiri se i voli Boga i bližnjeg.Zašto ovoliko zla u svetu? Do kada više? Dakle, opet „prokleto pitanje“, pitanje ljudske slobode, tog vrtoglavog ponora u koji padamo kad god zaboravimo ko smo, odakle smo i kuda idemo. Bog mo..
715,00 RSD
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 12084
Pouke današnjih grčkih duhovnika za svaki dan u godini: iz duhovničkih pouka mitropolita limasolskog Atanasija, arhimandrita Emilijana (Vafidisa), arhimandrita Varnave (Jagua), arhimadrita Andreja (Konanaosa)…Francuski hrišćanski mislilac Žak Elil opisuje svet u kome živimo: „Čovek je sazdan da radi..
715,00 RSD
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 11890
Zbog čega bi trebalo da postimo? Da li da bismo smršali i izgledali lepše i svežije ili da bismo se približavali Bogu i sebi, kao Bogoslovenom liku? Ili i jedno i drugo, ili možda, nešto treće? Da li u postu stražimo samo nad svojim stomakom – ili je naša straža duhovna, u ime ljubavi i oboženja? Kn..
440,00 RSD
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 11974
Putevima Svete Tajne Ispovesti – Pokajanjem protiv smrti i dušeDa li je ispovest samo psihološka uteha ili Sveta Tajna koja nas vodi Bogu? Da li je savremenom čoveku više potreban psiholog ili duhovnik? Čime počinje i kako se osmišljava pokajanje? Na sva pitanja koja se tiču nasušne potrebe za ispov..
440,00 RSD
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 11419
U novijoj istoriji Svete Gore Atonske lik Starca Josifa Isihaste i Spileota stoji na počasnom mestu. Iskustveno prošavši opit drevnih svetitelja – pustinjaka, Starac Josif nam donosi i njegove plodove. Zatvorivši se u pećinu, po kojoj je i dobio ime, sa nekolicinom svojih učenika, on je “sve smatrao..
1.529,00 RSD
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 11341
Na stotine hiljada Rusa, povinujući se ovoj Božijoj zapovesti, 1917. godine napustilo je svoju domovinu i bilo rasejano po celom svetu – od Dalekog Istoka do Evrope i Južne Amerike. Nekoliko godina kasnije ista sudbina zadesila je Grke u Maloj Aziji. Po završetku Drugog svetskog rata za prvim talaso..
1.419,00 RSD
Proizvođač: Obraz Svetački Šifra artikla: 10726
Starac Pajsije je bio čudesan spoj pustinjaka sasvim odvojenog od duha ovog sveta i brižnog oca koji se raspinjao za svoje bližnje i duhovno ih rukovodio ka večnosti; najčistiji devstvenik u gradini Majke Božje, on je rešavao probleme bračnika i podizao ih iz svakodnevnih briga ka Carstvu Božijem i ..
715,00 RSD
Prikaži od 1 do 12 od 32 (3 stranica)
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.