Meni
Korpa

Tumačenje na knjigu postanja i knjigu izlaska-Sveti Jefrem Sirin

Tumačenje na knjigu postanja i knjigu izlaska-Sveti Jefrem Sirin
Rasprodato
Tumačenje na knjigu postanja i knjigu izlaska-Sveti Jefrem Sirin

UVOD 

Sveti Jefrem Sirin (306-373), poznat kao đakon iz Edese, prozvan harfom Duha Svetoga, ostao je pre svega zapamćen kao pesnik, psalmopojac sirijskog jezika, budući da upravo poezija predstavlja glavni književni mediji preko kojeg je ovaj sveti otac komunicirao sa svojom publikom. Možemo bez sumnje reći da je Sveti Jefrem svojim kolosalnim delom definisao sirijski jezik i kulturu, i da je svojim naporima učvrstio nikejsku veru među hrišćanima sirijskog govornog područija. Možda je upravo zbog ovoga, kao i zbog liturgijske upotrebe njegovog opusa, Sveti Jefrem uspeo da izađe iz anonimnosti na koju su osuđeni ostali pisci bogate sirijske tradicije. Ne samo da je izašao iz anonimnosti, nego je, pogotovu među naučnicima modernih vremena, hvaljen kao prethodnik Romana Meloda i vizantijskog kontakiona, kao i najveći pesnik patrističkog perioda, i možda jedini teolog-pesnik koji može da stoji rame uz rame sa Danteom.

Strana 186, mek povez

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

500,00 RSD
  • Stanje: Rasprodato
  • Šifra artikla: 6378
  • Težina sa ambalažom: 320.00 gr
  • Dimenzija: 20.00cm x 15.00cm x 1.00cm
  • SKU: *
Pogledano: 3917
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.