Meni
Korpa

Prostor i vreme u liturgijskom bogoslovlju Simeona Solunskog-Arhimandrit Nikodim Skretas

Prostor i vreme u liturgijskom bogoslovlju Simeona Solunskog-Arhimandrit Nikodim Skretas
Prostor i vreme u liturgijskom bogoslovlju Simeona Solunskog-Arhimandrit Nikodim Skretas

Proučavanje liturgičkog i mistagoškog dela najvećeg tumača i sholijasta istorije, teologije i poretka Pravoslavnog bogosluženja iznedrilo je veoma očigpedne i sjajne bisere. Glavnu ulogu u ovom istraživanju dubina odigrao je blažene uspomene naš učitelj i profesor Liturgike Jovan Fundulis, kome sa iskrenom ljubavlju i nelicemernim poštovanjem posvećujemo ovaj rad. On je prvi, skoro čitav svoj život posvetio ukazivanju na učenje Svetog Simeona arhiepiskopa solunskog (f 1429) i na Simeonov značaj za razumevanje smisla i lepote Svetog bogosluženja. Mi, njegovi učenici i njegova čeda po nauci, kao i njegovi duhovni potomci, naši studenti postdiplomci i doktorandi, nastavljamo smireno i savesno istraživanje dubina liturgijske veličanstvenosti grada u kojem je prvi mučenički postradao Sveti Dimitrije. Neizmerne riznice znanja i opitnih spisa iz oblasti liturgijske teologije i bogoslužbenog poretka, erminevtičkih gpedipgga i svetotajinskih rukovođenja, nepoznate i još uvek dobro skrivene, i dalje iziskuju odgovarajuće tumačenje i temeljnu naučnu obradu. Tematika oba prevashodno liturgijskoerminevtička dela Svetog Simeona, Dijaloga i Tumačenja, ali i uopšte njegovog liturgičkog opusa, Molitava i Himni, bogata je i krajnje zanimljiva za generaciju starijih i mlađih naučnika

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

1.000,00 RSD
  • Stanje: 3
  • Šifra artikla: 9469
  • Težina sa ambalažom: 600.00 gr
  • Dimenzija: 23.00cm x 17.00cm x 2.00cm
  • SKU: *
Pogledano: 3325
Tagovi: Prostor , vreme
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.