Meni
Korpa

Hilandarski monah Lazar - Prvi srpski časovničar-Gordana Tošić,Milutin Tadić

Hilandarski monah Lazar  - Prvi srpski časovničar-Gordana Tošić,Milutin Tadić
Hilandarski monah Lazar - Prvi srpski časovničar-Gordana Tošić,Milutin Tadić

Osim činjenice da nas ova knjiga na zaista ubedljiv način upoznaje sa materijom kojoj u dosadašnjim proučavanjima srpskog srednjovekovlja nije poklanjana dužna pažnja, treba istaći da je ovo delo takođe i skraćena, ali jezgrovita i zanimljiva studija o razvoju časomerja u srednjem veku.

REČ UNAPRED

Kratak rukopis koji je pred čitaocem za svoj predmet ima postignuće jednog srpskog srednjevekovnog monaha. O tom postignuću može se suditi naosnovu malobrojno sačuvanih pisanih istorijskih izvora i materijalnih ostataka. Pa i tako, o njemu možemo govoriti kao o delu koje podrazumeva raznovrsna znanja i umeća svetogorskog kaluđera. Ta znanja spadaju u one oblasti i discipline, kojima u dosadašnjim proučavanjima srpskog srednjevekovlja nije poklanjana dužna pažnja. Utoliko, ovaj rukopis treba razumeti bar kao nagovor na dalja istraživanja svih onih stvaralačkih dela, kakvo je bilo i delo srpskog srednjevekovnog monaha Lazara.

Ovaj rukopis se objavljuje zahvaljujući razumevanju i podršci Njegovog Preosveštenstva vladike šumadijskog Jovana.

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

500,00 RSD
  • Stanje: 2
  • Šifra artikla: 2420
  • Težina sa ambalažom: 200.00 gr
  • Dimenzija: 24.00cm x 17.00cm x 0.50cm
  • SKU: *
Pogledano: 16104
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.