Meni
Korpa
Obaveštenje o isporuci.

Hilandarski monah Lazar - Prvi srpski časovničar-Gordana Tošić,Milutin Tadić

Hilandarski monah Lazar  - Prvi srpski časovničar-Gordana Tošić,Milutin Tadić
-40 %
Hilandarski monah Lazar - Prvi srpski časovničar-Gordana Tošić,Milutin Tadić

Osim činjenice da nas ova knjiga na zaista ubedljiv način upoznaje sa materijom kojoj u dosadašnjim proučavanjima srpskog srednjovekovlja nije poklanjana dužna pažnja, treba istaći da je ovo delo takođe i skraćena, ali jezgrovita i zanimljiva studija o razvoju časomerja u srednjem veku.

REČ UNAPRED

Kratak rukopis koji je pred čitaocem za svoj predmet ima postignuće jednog srpskog srednjevekovnog monaha. O tom postignuću može se suditi naosnovu malobrojno sačuvanih pisanih istorijskih izvora i materijalnih ostataka. Pa i tako, o njemu možemo govoriti kao o delu koje podrazumeva raznovrsna znanja i umeća svetogorskog kaluđera. Ta znanja spadaju u one oblasti i discipline, kojima u dosadašnjim proučavanjima srpskog srednjevekovlja nije poklanjana dužna pažnja. Utoliko, ovaj rukopis treba razumeti bar kao nagovor na dalja istraživanja svih onih stvaralačkih dela, kakvo je bilo i delo srpskog srednjevekovnog monaha Lazara.

Ovaj rukopis se objavljuje zahvaljujući razumevanju i podršci Njegovog Preosveštenstva vladike šumadijskog Jovana.

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.
Ova ponuda završava se za:
Dan
Sat
Min
Sec
300,00 Din.
500,00 Din.
  • Stanje: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 2420
  • Težina sa ambalažom: 200.00 gr
  • Dimenzije: 24.00cm x 17.00cm x 0.50cm
Pogledano: 5014
Ova web stranica koristi kolačiće ('cookies') kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti.