Meni
Korpa

Ikone i tajnoviti izvori hrišćanstva - Ričard Templ

Ikone i tajnoviti izvori hrišćanstva - Ričard Templ
Ikone i tajnoviti izvori hrišćanstva - Ričard Templ

Sveta umetnost može biti određena kao umetnost koja budi i održava unutrašnji odnos sa opštom stvarnošću. Ipak, ona to ne može učiniti spontano, već zahteva da u nju unesemo deo sebe. Neophodno je da saznamo kako da gledamo, jer usled ove slabosti njeno delovanje na nas će biti iskrivljeno ili onemogućeno našim sopstvenim subjektivnim asocijacijama. Svrha ove knjige je ostvarenje pomoći koja se nudi čoveku pri posmatranju oblika svete umetnosti, odnosno ikona. Ona nudi hrabri pregled brojnih tajnovitih ideja ili ideja unutrašnjeg razvoja bliskih srcu hrišćanskog Predanja. Ove ideje nas izazivaju da razmišljamo na nov način, ne samo o hrišćanstvu, već i o životu po sebi. Razmišljanje na nov način je prvi korak prema jedinstvenoj delatnosti ljudske duše koju nazivamo gledanje. Ni ideje ni slike po sebi ne mogu uzrokovati naše viđenje, ali one mogu usmeriti našu pažnju i otvoriti nas za univerzalnu Tajnu koja nema ni ime ni oblik. 

Strana 210, mek povez

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

400,00 RSD
  • Stanje: 7
  • Šifra artikla: 4473
  • Težina sa ambalažom: 460.00 gr
  • Dimenzija: 1.50cm x 15.00cm x 23.00cm
  • SKU: *
Pogledano: 6111
Tagovi: ikone , tajnoviti
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.