Meni
Korpa

Zbog aktuelne situacije sa COVID-19, može doći do kašnjenja u isporuci naručenih artikala.

Vizantijsko bogoslavlje - Džon Majendorf

Vizantijsko bogoslavlje - Džon Majendorf
Vizantijsko bogoslavlje - Džon Majendorf

Preveo sa engleskog: Jovan Đ. Olbina

320 strana, mek povez

U trenutku kada smo opkoljeni predrasudama starih i novih vernika i kada mislimo da znamo sve o hriscanstvu (o kome najmanje znamo upravo tada kada pomislimo da smo spoznali sve), delo Jovana Majendorfa "Vizantijsko bogoslovlje" (Istorijski tokovi i dogmatske teme), pravi je citalacki izbor. Majendorf je bio jedan od najznacajnijih pravoslavnih bogoslova u drugoj polovini XX veka, a siroko obrazovanje stekao je studirajuci u Parizu, na Sorboni i Sv. Sergiju. Tokom zivota predavao je na Akademiji Sv. Vladimira u Njujorku.

Majendorf smatra da je zadatak pravoslavnog bogoslovlja da svedoci o onome sto je u hriscanstvu sustinsko i neprolazno, bez obzira na socijalne strukture ili istorijske uslove. U ovom delu, on objasnjava da crkva mora da ostane ono sto jeste - mesto gde covek ima pristup istini, kao i autenticnoj slobodi u Bogu, jer nas, po Bibliji, "jedino istina cini slobodnima".
"Vizantijsko bogoslovlje" objavio je "Plato", a za prevod sa engleskog pobrinuo se Jovan Dj. Olbina.

Napišite recenziju

Napomena: HTML nije predviđen!
Loše Odlično
Captcha
450,00 Din.
  • Stanje: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 1110
  • Težina sa ambalažom: 500.00 gr
  • Dimenzije: 20.00cm x 14.70cm x 2.00cm
Pogledano: 2818
Da bismo za Vas osigurali bolje korisničko iskustvo, prikazivanja personalizovanog sadržaja, prikazivanja relevantnih reklamnih ponuda i druge funkcionalnosti, na ovom sajtu koristimo kolačiće.