Meni
Korpa

Vizantijsko bogoslavlje - Džon Majendorf

Vizantijsko bogoslavlje - Džon Majendorf
Vizantijsko bogoslavlje - Džon Majendorf

Preveo sa engleskog: Jovan Đ. Olbina

320 strana, mek povez

U trenutku kada smo opkoljeni predrasudama starih i novih vernika i kada mislimo da znamo sve o hriscanstvu (o kome najmanje znamo upravo tada kada pomislimo da smo spoznali sve), delo Jovana Majendorfa "Vizantijsko bogoslovlje" (Istorijski tokovi i dogmatske teme), pravi je citalacki izbor. Majendorf je bio jedan od najznacajnijih pravoslavnih bogoslova u drugoj polovini XX veka, a siroko obrazovanje stekao je studirajuci u Parizu, na Sorboni i Sv. Sergiju. Tokom zivota predavao je na Akademiji Sv. Vladimira u Njujorku.

Majendorf smatra da je zadatak pravoslavnog bogoslovlja da svedoci o onome sto je u hriscanstvu sustinsko i neprolazno, bez obzira na socijalne strukture ili istorijske uslove. U ovom delu, on objasnjava da crkva mora da ostane ono sto jeste - mesto gde covek ima pristup istini, kao i autenticnoj slobodi u Bogu, jer nas, po Bibliji, "jedino istina cini slobodnima".
"Vizantijsko bogoslovlje" objavio je "Plato", a za prevod sa engleskog pobrinuo se Jovan Dj. Olbina.

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Stanje zaliha prikazano na internet stranici može se razlikovati od stanja zaliha u magacinu.  Prilikom pakovanja vaše narudžbine ukoliko utvrdimo da nekih artikala nema na stanju, naši zaposleni će vas obavestiti putem emaila i ponuditi alternativu u drugom sličnom predmetu ili vam taj artikal neće biti naplaćen.

450,00 RSD
  • Stanje: Na stanju
  • Šifra artikla: 1110
  • Težina: 500.00 gr
  • Dimenzija: 20.00cm x 14.70cm x 2.00cm
Pogledano: 4843
Koristimo kolačiće i druge slične tehnologije kako bismo poboljšali vaše iskustvo pregledavanja i funkcionalnost naše stranice...