Meni
Korpa

Sveti Jovan Rus, sveštenik Jovan Vernezos

Sveti Jovan Rus, sveštenik Jovan Vernezos
Sveti Jovan Rus, sveštenik Jovan Vernezos

Ne postoji dragocenija stvar na svetu od poverenja u volju Božiju, budući da je Bog - Život i Svetlost. I oni koji se nalaze u rukama Božijim, svagda prebivaju u Životu i Svetlosti.

Proučavajući Dela apostolska, Crkvenu istoriju i Žitija svetih, uveravamo se da su Božiji ugodnici, mučenici, is-povednici, svetitelji, proslavljali svojim podvizima Spasitelja Isusa Hrista.

Istorija potvrđuje da su se grobovi svetitelja, njihove mošti, čak i ikone, pokazali kao neiscrpni izvori čudesa.

Knjiga oca Jovana Vernezosa, koju imamo pred sobom, iznosi kratko žitije Svetitelja, a takođe sadrži i samo neka od mnoštva novih, za dušu potresnih čudesa svetog ispovednika pravoslavlja Jovana Ruskog.

Netljene mošti Svetitelja se nalaze u Halkidskoj eparhiji, koja nam je blagodaću Božijom poverena, odakle sija-ju čudesima i svojim prisustvom ukrepljuju Crkvu Hristovu


Izdavač: Manastir Svetog Luke, Bošnjani
Strana: 160
Povez: Tvrd
Pismo: Ćirilica

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

650,00 RSD
  • Stanje: 2
  • Šifra artikla: 11223
  • Težina sa ambalažom: 250.00 gr
  • Dimenzija: 21.00cm x 15.00cm x 1.00cm
  • SKU: *
Pogledano: 12526
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.