Meni
Korpa

Spasenje grešnika, Monah Agapije Svetogorac

Spasenje grešnika, Monah Agapije Svetogorac
Spasenje grešnika, Monah Agapije Svetogorac

Pesnici i učitelji imaju lep običaj da, kada napišu novu knjigu, svoj spis posvete najplemenitijim knezovima i vladarima, kako bi, zahvaljujući njihovom ugledu i autoritetu, u javnosti knjiga bila dočekana s poštovanjem, a zatim se štampala s pohvalama u svakom gradu.

Međutim, meni se takav običaj ipak čini taštim i uzaludnim, tako da ja, nedostojni molitvenik pred Tobom, Preslavna Vladičice, sa zebnjom, trepetom i smirenjem prinosim i posvećujem Tebi po Tvojoj ikoni nazvanu knjigu ovu, i stavljam je preda Te. Ti si uistinu jedino Spasenje grešnika, mirna Lika za one burom vitalne, Isceliteljka usrdna i besrebrena raznih bolseti duše i tela. Sve koji Ti sa verom pritiču Ti štitiš milosrdno i bez naknade.

Zato ti se molim, klanjajući se dobroti Tvojoj: umoli preizobilno darežljivog i mnogomilostivog Sina i Boga Tvoga da izlije na ovu knjigu blagodati Svetoga Duha Tvoga, Koji načakstvuje nad svima savršenstvima, da bi svi koji je čitaju zadobijali korist dušama svojim i, ispunivši se umiljenjem, prinosili dostojno pokajanje za pregrešenja svoja. Još sa suzama molim Tvoje milosrđe da mi podari oproštaj pređašnih padova i da me ubuduće sačuva nepovređenog od strela zlobnog rugača, da nikada ne ožalosti moga Vladiku i Iskupitelja smrtnim sagrešenjem. O, Sveneporočna Mati Svemilostivog Cara nad carevima, Hrista Gospoda, budi milosrdna prema meni, nepotrebnom molitveniku Tvome, i ispuni moju dušespasonosnu prozbu, da bih, iščupan iz bezdana neprolaznih kazni i večnih muka, opevao i proslavljao blaženu Trojicu, nerazdeljivu i ravnočasnu, i Tebe, najvišu po časti u svoj vaseljeni Preslavnu Caricu, u vekove vekova. Amin. …

Godina izdanja: 2015
Strana: 610
Povez: tvrdi
Pismo: ćirilica
Format: 21 cm

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

1.640,00 RSD
  • Stanje: 1
  • Šifra artikla: 12400
  • Težina sa ambalažom: 900.00 gr
  • SKU: #
Pogledano: 1522
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.