Meni
Korpa

O ikumenizmu i ekumenizmu - Episkop Atanasije

O ikumenizmu i ekumenizmu - Episkop Atanasije
O ikumenizmu i ekumenizmu - Episkop Atanasije

Smatramo da će ovi tekstovi biti informativno i duhovno-bogoslovski korisni današnjem srpskom čitaocu, u vremenu kada se velika graja diže protiv svakog „Ekumenizma", bez rasuđivanja i „razlikovanja duhova", koje bogoslovsko-duhovno razlikovanje i rasuđivanje Vladika Atanasije ovde projavljuje i, kao pravoslavni bogoslov, savetuje.

Tekst „Pravosavni Ikumenizam", pisan još 1970. godine (na koji se u dobroj meri nastavllja Vladičin uvodni tekst u njegov prevod Sveštenih Kanona Crkve, Bgd. 2005, str. 9-29), poznat je već mnogima, i on baca svetlost na sve ostale ovde sabrane tekstove, dok ostali tekstovi su malo ili nimalo poznati u javnosti, - zato ih i objavljujemo. Odnosno Rimskog Ekumenizma, Vladika nam je u razgovoru govorio da on sprema detaljniju ocenu i procenu novijeg dijaloga sa Rimskom Crkvom - od Minhena 1980. godine do najnovijeg „Ravenskog dokumenta" 2007.

Na kraju, pošto Pravoslavni Crkveni identitet nas Srba obuhvata i naš crkveno-narodni jezik i pismo ćirilovsko, dodali smo na zaršetku i kraći Vladičin tekst Slovo o jeziku Srpskom ćirilovskom, koji je malo poznat a toliko značajan.

Strana 130
Povez: Mek

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

400,00 RSD
  • Stanje: 4
  • Šifra artikla: 8001
  • Težina sa ambalažom: 250.00 gr
  • Dimenzija: 20.00cm x 14.50cm x 0.70cm
  • SKU: *
Pogledano: 2038
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.