Meni
Korpa

O ikumenizmu i ekumenizmu - Episkop Atanasije

O ikumenizmu i ekumenizmu - Episkop Atanasije
O ikumenizmu i ekumenizmu - Episkop Atanasije

Smatramo da će ovi tekstovi biti informativno i duhovno-bogoslovski korisni današnjem srpskom čitaocu, u vremenu kada se velika graja diže protiv svakog „Ekumenizma", bez rasuđivanja i „razlikovanja duhova", koje bogoslovsko-duhovno razlikovanje i rasuđivanje Vladika Atanasije ovde projavljuje i, kao pravoslavni bogoslov, savetuje.

Tekst „Pravosavni Ikumenizam", pisan još 1970. godine (na koji se u dobroj meri nastavllja Vladičin uvodni tekst u njegov prevod Sveštenih Kanona Crkve, Bgd. 2005, str. 9-29), poznat je već mnogima, i on baca svetlost na sve ostale ovde sabrane tekstove, dok ostali tekstovi su malo ili nimalo poznati u javnosti, - zato ih i objavljujemo. Odnosno Rimskog Ekumenizma, Vladika nam je u razgovoru govorio da on sprema detaljniju ocenu i procenu novijeg dijaloga sa Rimskom Crkvom - od Minhena 1980. godine do najnovijeg „Ravenskog dokumenta" 2007.

Na kraju, pošto Pravoslavni Crkveni identitet nas Srba obuhvata i naš crkveno-narodni jezik i pismo ćirilovsko, dodali smo na zaršetku i kraći Vladičin tekst Slovo o jeziku Srpskom ćirilovskom, koji je malo poznat a toliko značajan.

Strana 130
Povez: Mek

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Dostava paketa u Srbiji vrši se brzom poštom danas za sutra i to:

  • U roku od 3 radnih dana od prijema narudžbine ukoliko je plaćanje izvršeno platnim karticama ili otkupom
  • U roku od 3 radnih dana od prijema potvrde o uplati narudžbine ukoliko plaćate putem uplate na šalterima banaka ili elektronskim prenosom

Dostava paketa u inostranstvo vrši se putem DHL-a i to:

  • U roku od 5 radnih dana od prijema narudžbine ukoliko je plaćanje izvršeno platnom karticom
  • U roku od 5 radnih dana od prijema potvrde o uplati narudžbine ukoliko plaćate putem banke

Napomena: Subota, Nedelja, dani državnih i pravoslavnih verskih praznika u Srbiji nisu radni dani.

400,00 RSD
  • Stanje: 5
  • Šifra artikla: 8001
  • Težina sa ambalažom: 250.00 gr
  • Dimenzija: 20.00cm x 14.50cm x 0.70cm
  • SKU: *
Pogledano: 64
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.