Meni
Korpa

Teodor, Ljubivoje Stojanović

Teodor, Ljubivoje Stojanović
Teodor, Ljubivoje Stojanović

Svaki čovek velika je tajna, ne samo drugima već i samom sebi. To može biti dobro samo onda ako se život promišlja odgovorno. Ali ako sve ostane u ravni surovih zaključaka jednih o drugima, nastaje problem, pošto se svako trudi da bude nerešiva zagonetka, nemajući u sebi želju da upozna druge i njima se predstavi na pravi način. Nepoverenje i neiskrenost postaju jedine merodavne odrednice, a ideološka pripadnost nepremosgiva prepreka. Ljudi su, dakle, problem a ne ideologije! U nameri da sve podredi sebi, čovek postaje neprosvećeni pripadnik - podanik, koji u svemu drugačijem vidi opasnost koju treba ukloniti po cenu najstraš-nijih progona i nasilja. Svi tada postajemo žrtve zlovolje, koju projavljujsmo jedni prema drugima umišljajući da tako pokazujemo principijelnost i odanost ideji. XX vek je bio vek sukoba mnogih idelogija, dve međusobno najsuprotstavljenije, komunizam i fašizam, posejale su najviše ljudskih nesreća. Postoje mnoge različitosti među njima, ali ono što je zajednička karakteristika jeste diktatura u ime ideje ili rase i eliminacija neistomišljenika. To će se u vekovima koji dolaze dokazati i bilo bi dobro da ta činjenica bude podsticaj za bolje dane, a ne dokazni materijal protiv bilo koga. Prošlo je, ne povratilo se nigde u svetu, posebno ne na prostorima Balkana. Važno je razumeti da su ekstremna levica i ekstremna desnica, u kombinaciji sa mentalitetom balkanskih naroda, obesmislile i obeščastile sve smisleno i u levičarskim i u desničarskim ideologijama...

Povez: Mek
Strana: 420

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

750,00 RSD
  • Stanje: 4
  • Šifra artikla: 12402
  • Težina sa ambalažom: 900.00 gr
  • Dimenzija: 20.00cm x 14.00cm x 3.00cm
  • SKU: *
Pogledano: 4116
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.