Meni
Korpa

Propovednik vere i nade u Gospoda, Prota Živomir Milovanović "Žole"

Propovednik vere i nade u Gospoda, Prota Živomir Milovanović "Žole"
Propovednik vere i nade u Gospoda, Prota Živomir Milovanović "Žole"

Mali je broj, u današnjs vreme, ljudi koji žive verom i za veru, kojima je vera u srcu i na prvom mestu. Ne susrećemo često ljude koji su izabrani da služe Bogu i da veru našu Svetu pravoslavnu i Svetosavsku čuvaju i ispovedaju do zadnjeg uzdaha svog života. Ali, Bog Svemogući i Sveznajući uvek nađe način da se susretnu braća i sestre po veri u Hristu Bogu, kako bi zajedno hodali i svedočili put istine, pravde i pokajanja na lađi prolaznoj što se život zove.

Hvala Bogu dragome što me je udostojio da se baš NJegovom voljom na putu spasenja sretnem i lično upoznam sa sveštenikom Živomirom Milovanovićem, čika Žolom, kako smo ga skoro svi od milošte zvali i da se poučavam njegovim očinskim savetima i duhovnim poukama.

Naročito mi je bio od duhovne koristi u vreme kada sam po Božijem promislu objavio žitije o pravednom bogomoljcu pod naslovom Žitije čoveka Božijeg Tikomira Labudovića, Hrista radi jurodivog. Tada su mi njegovi saveti bili od ne-izmerne koristi. Napisao je i kratku recenziju o tom delu. Savetovao me je kako da se molim, kako da živim i kako u porodici da rešavam neke životne situacije. Uvek je nepogrešivo znao imena svih članova moje porodice napamet i uvek ih je pominjao na proskomidiji služeći Svetu Liturgiju, što čini i danas i pored svojih poodmaklih godina i narušenog zdravlja.

Dugi niz godina čika Žole je bio duhovnik u Kliničko-bolničkom centru u Kragujevcu, a to je period i njegove službe kada smo se upoznali. Pričao mi je da ima beleške u rukopisima i da bi voleo, ako Bog da, to nekada i da objavi. Tu su, u rukopisima, priče o njegovoj porodici, odrastanju, školovanju, svim nedaćama i nevoljama životnim koje su se dešavale u vreme bezbožnog komunizma...

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

300,00 RSD
  • Stanje: 4
  • Šifra artikla: 11103
  • SKU: *
Pogledano: 7782
Tagovi: Prota , Milovanović , Žole
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.