Meni
Korpa

Pop - Aleksandar Segenj

Pop - Aleksandar Segenj
Pop - Aleksandar Segenj

Istorijski roman „Pop“ Aleksandra Jurjeviča Segenja (1959), savremenog ruskog poznog pisca, nastao je po ličnoj narudžbi blaženopočivšeg patrijarha moskovskog i sve Rusije Aleksija II. Od 2006. do 2013. godine roman je doživeo čak devet izdanja na ruskom jeziku, najpre u časopisu „Nas sovremenik“ („Naš savremenik“), zatim kao knjiga u izdanju moskovskog Sretenjskog manastira četri puta i izdavačke kuće „Veče“ („Veće“), takođe četri puta.

Zamisao patrijarha bila je da se prama romanu snimi i film. Ovu zamisao ostvario je režiser Vladimir Hotinjenko 2009. godine, međutim Aleksije II nije dočekao kraj snimanja. Za patrijarha Alekseja II tematika romana i filma „Pop“ bila je od posebnog značaja, budući da je njegov otac, Mihail Ridiger, bio jedan od sveštenika Pskovske pravoslavne misije.

Roman govori o teškom položaju Ruske Crkve i naroda na teritorijama SSSR-a okupiranim od strane Nemaca u vreme Drugog svetskog rata, o raspetosti tamošnjeg sveštenstva i pastve između svog hrišćanskog i nacionalnog identiteta i interesa moćnika ovoga sveta …

Strana: 399
Povez: meki
Pismo: ćirilica
Format: 20 cm
Godina izdanja: 2014

Stanje zaliha prikazano na internet stranici može se razlikovati od stanja zaliha u magacinu.  Prilikom pakovanja vaše narudžbine ukoliko utvrdimo da nekih artikala nema na stanju, naši zaposleni će vas obavestiti putem emaila i ponuditi alternativu u drugom sličnom predmetu ili vam taj artikal neće biti naplaćen.

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Dostava paketa u Srbiji vrši se brzom poštom danas za sutra i to:

  • U roku od 7 radnih dana od prijema narudžbine ukoliko je plaćanje izvršeno platnim karticama ili otkupom
  • U roku od 7 radnih dana od prijema potvrde o uplati narudžbine ukoliko plaćate putem uplate na šalterima banaka ili elektronskim prenosom

Dostava paketa u inostranstvo vrši se putem DHL-a i to:

  • U roku od 10 radnih dana od prijema narudžbine ukoliko je plaćanje izvršeno platnom karticom
  • U roku od 10 radnih dana od prijema potvrde o uplati narudžbine ukoliko plaćate putem banke

Napomena: Subota, Nedelja, dani državnih i pravoslavnih verskih praznika u Srbiji nisu radni dani.

700,00 RSD
  • Stanje: Na stanju
  • Šifra artikla: 6943
  • Težina sa ambalažom: 570.00 gr
  • Sku: #
Pogledano: 8492
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.