Meni
Korpa

Pop - Aleksandar Segenj

Pop - Aleksandar Segenj
-30 %
Pop - Aleksandar Segenj

Istorijski roman „Pop“ Aleksandra Jurjeviča Segenja (1959), savremenog ruskog poznog pisca, nastao je po ličnoj narudžbi blaženopočivšeg patrijarha moskovskog i sve Rusije Aleksija II. Od 2006. do 2013. godine roman je doživeo čak devet izdanja na ruskom jeziku, najpre u časopisu „Nas sovremenik“ („Naš savremenik“), zatim kao knjiga u izdanju moskovskog Sretenjskog manastira četri puta i izdavačke kuće „Veče“ („Veće“), takođe četri puta.

Zamisao patrijarha bila je da se prama romanu snimi i film. Ovu zamisao ostvario je režiser Vladimir Hotinjenko 2009. godine, međutim Aleksije II nije dočekao kraj snimanja. Za patrijarha Alekseja II tematika romana i filma „Pop“ bila je od posebnog značaja, budući da je njegov otac, Mihail Ridiger, bio jedan od sveštenika Pskovske pravoslavne misije.

Roman govori o teškom položaju Ruske Crkve i naroda na teritorijama SSSR-a okupiranim od strane Nemaca u vreme Drugog svetskog rata, o raspetosti tamošnjeg sveštenstva i pastve između svog hrišćanskog i nacionalnog identiteta i interesa moćnika ovoga sveta …

Strana: 399
Povez: meki
Pismo: ćirilica
Format: 20 cm
Godina izdanja: 2014

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

Ponuda se završava za:
Dan
Sat
Min
Sec
490,00 RSD
700,00 RSD
  • Stanje: 4
  • Šifra artikla: 6943
  • Težina sa ambalažom: 570.00 gr
  • SKU: *
Pogledano: 11088
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.