Meni
Korpa

On i ona , u potrazi za bračnom harmonijom - Pavle Gumerov

On i ona , u potrazi za bračnom harmonijom - Pavle Gumerov
On i ona , u potrazi za bračnom harmonijom - Pavle Gumerov

Sveštenik Pavle Gumerov rođen je 1974. god. u gradu Ufa. Sveto krštenje primio je 1984. godine zajedno sa roditeljima, bratom i sestrom. Već tad je čitava porodica Gumerov živela u Moskvi. (otac sveštenika Pavla je kasnije bio rukopoložen za sveštenika, a 2001. godine je primio monaški postrig, dobivši ime Jov. Danas je  on član bratstva Sretenskog manastira u Moskvi). Sveštenik Pavle piše knjige i članke, snima diskove, drži predavanja, seminare i besede na teme porodice, braka i moralnog bogoslovlja. Takođe, po blagoslovu crkvene jerarhije peva u horu sveštenstva Moskovsko – Petropavlovskog namesništva. Oženjen je i ima dva sina. Otac Pavle je autor knjiga: „Domaća crkva“, „On i ona u potrazi za bračnom harmonijom“, „Porodični konflikti, preventiva i lečenje“, „Večni spomen“ (u koautorstvu s ocem Jovom), „Dom pravoslavnog hrišćanina“ (u koautorstvu s ocem Jovom), „Pravoslavna asketika za mirjane“, „Sveta Tajna Pričešća“ i drugih…

„Muškarac treba da bude muževan, a žena – ženstvena. I zajedno oni pomažu jedno drugome da budu ono što jesu. Žena – pomoćnica mužu, kako nam kaže Biblija (1 Mojs. 2, 18), i ona mu pomaže da bude muškarac. Ona ga nadahnjuje, veruje u njega, ponosi se njime i tako mu pomaže da bude odlučan i odgovoran. Svojom ženskom slabošću žena podstiče muškarca da bude jak. Ona ga voli i zbog te ljubavi on je na mnogo toga spreman. Muškarac, naprotiv, podstiče ženu da bude ženstvena. On je njen pokrovitelj, zaštitnik, on donosi odluke, brine se o njoj i voli je. Žena je zaštićena i mirna pod muževljevim pokroviteljstvom. Ona može slobodno da se osloni na njega i bude majka i brižna žena.

Povez: Mek
Strana: 192


Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

600,00 RSD
  • Stanje: 3
  • Šifra artikla: 12747
  • Težina sa ambalažom: 400.00 gr
  • Dimenzija: 21.00cm x 14.00cm x 3.00cm
  • SKU: *
Pogledano: 4448
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.