Meni
Korpa

Brak duhovni podvig, Arhimandrit Vasilije (Bakojanis)

Brak duhovni podvig, Arhimandrit Vasilije (Bakojanis)
Brak duhovni podvig, Arhimandrit Vasilije (Bakojanis)

Svaki čovek je jedna jedinstvena i neponovljiva ličnost. Ako na svetu postoji šest milijardi ljudi, isto toliko ima i neponovljivih ličnosti. Dakle, niko se ni sa kim u potpunosti ne može složiti, ni sa svojim bratom niti čak sa svojim bratom blizancem! Čovek se čak ni sa samim sobom „ne slaže“. Danas govori jedno, sutra drugo! Pa zar će se onda složiti sa svojim suprugom, odnosno sa svojom suprugom? „Neslaganje karaktera“ uzrok razvoda zagarantovana je stvar! I ukoliko supružnički par nema volje da se bori da očuva svoj brak, njihovo supružništvo postaće „bokserski meč“, i na kraju će se raspasti.

Ovo je razlog što je brak „tajna velika" (Ef. 5,32), ne toliko u duhovnom smislu kao Sveta tajna, kao što je to npr. Sveta Liturgija, koja predstavlja veliku Svetu tajnu, već u smislu kako se dvoje ljudi različitih karaktera sjedinjuju i doživotno žive zajedno u miru (Sveti Jovan Zlatoust, „O Svetoj ustanovi braka“, III).

Ova knjiga je u neku ruku vodič za dobro supružništvo, za jedan lep i uspešan brak.

Daj Bože da pomogne našoj u Hristu braći i sestrama, muškarcima i ženama, kako bi svoje supružništvo doživeli kao duhovni podvig koji ih može visoko uzneti, veoma visoko, do Nebesa. Amin. 


Izdavač: Čuvari
Strana: 86
Povez: Meki
Pismo: Ćirilica
Godina izdanja: 2016.

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

350,00 RSD
  • Stanje: 4
  • Šifra artikla: 8021
  • Težina sa ambalažom: 200.00 gr
  • Dimenzija: 20.00cm x 13.50cm x 0.50cm
  • SKU: *
Pogledano: 2255
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.