Meni
Korpa

Omilije - tumačenje Jevanđelja

Omilije - tumačenje Jevanđelja
Omilije - tumačenje Jevanđelja

Mnogo domova ima Bog Duh Sveti u ovoj prostranoj vasioni, ali čisto srce čovečije dom je NJegove najveće radosti. ovo je upravo NJegov dom, sve ostalo su samo NJegove radionice.

Nikad čovečije srce ne može biti prazno; ono je vazda ispunjeno: ili adom, ili svetom, ili Bogom. Sadržina srca zavisi od čistote srca.

Nekada je srce čovečije bilo ispunjeno samo Bogom; ogledalo – samo za krasotu Božju, harfa – samo za hvalu Boga. Nekada je ono uistini bilo u ruci Božjoj, i stajalo je van opasnosti; no kada ga je čovek po bezumlju uzeo u svoje ruke, zverovi mnogi napali su na srce čovečje, i od tada je nastalo ono što posmatrano iznutra naziva se robovanjem srca čovečjeg, i što posmatrano spolja naziva se istorijom sveta.

Nemoćan da drži sam svoje srce rukama svojim, čovek ga je naslanjao na bića i na stvari okolo sebe. No našto je god čovek naslonio srce svoje, od toga se srce čovečje uprljalo i ranilo …

Povez: Tvrd
Strana: 420

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Stanje zaliha prikazano na internet stranici može se razlikovati od stanja zaliha u magacinu.  Prilikom pakovanja vaše narudžbine ukoliko utvrdimo da nekih artikala nema na stanju, naši zaposleni će vas obavestiti putem emaila i ponuditi alternativu u drugom sličnom predmetu ili vam taj artikal neće biti naplaćen.

1.000,00 RSD
  • Stanje: Na stanju
  • Šifra artikla: 291
  • Težina sa ambalažom: 900.00 gr
  • Dimenzija: 25.00cm x 15.00cm x 0.50cm
Pogledano: 2646
Tagovi: omilije , jevanđelje
Koristimo kolačiće i druge slične tehnologije kako bismo poboljšali vaše iskustvo pregledavanja i funkcionalnost naše stranice...