Meni
Korpa

Svetogorski kuvar - Onufrije Hilandarac

Svetogorski kuvar - Onufrije Hilandarac
Svetogorski kuvar - Onufrije Hilandarac
Svetogorski kuvar - Onufrije Hilandarac
Svetogorski kuvar - Onufrije Hilandarac
Svetogorski kuvar - Onufrije Hilandarac
Svetogorski kuvar - Onufrije Hilandarac
Svetogorski kuvar - Onufrije Hilandarac

Godinama pripremajući monašku hranu u skladu sa drevnim hilandarskim recepturama, otac Onufrije je posvećeno istraživao i raznovrsnost trpeze drugih monaških zajednica na Svetoj Gori. Diveći se istovremenoj jednostavnosti pripreme, bogatstvu ukusa i okrepljujućoj snazi svetogorskih jela, upijao je i doživljaje i znanja koji su se prelili izvan granica kulinarskih iskustava i pretvorili se u otkrića detalja iz života svetogorskih monaha koje je preneo u ovaj jedinstveni kuvar.

Priče iz istorije Svete Gore i monaške svakodnevnice upoznaće nas s malo poznatim odlikama atoske kulture, a više od 140 izuzetno lako primenjivih recepata i stotine fotografija načinjenih specijalno za potrebe knjige otkriće nam univerzalne principe svetogorske ishrane koje predstavljaju osnovu zdravog života i unutrašnjeg zadovoljstva.

O autoru:

Iguman Onufrije (Dragan) Vranić, od oca Kosana i majke Mile, rođen je 1978. godine u Kragujevcu. Posle završene petorazredne Bogoslovije na Cetinju, 1998. godine odlazi na Svetu Goru Atonsku. Nakon dve godine iskušeništva zamonašio se u srpskoj carskoj stavropigijalnoj lavri manastiru Hilandaru. Na Vavedenje 2000. godine, po blagoslovu carigradskog Patrijarha g. Vartolomeja, rukopoložen je u Hilandaru u čin đakona od strane Mitropolita Amfilohija. Episkop budimljansko-nikšićki g. Joanikije rukopoložio ga je 2005. u jeromonaha, a uzveo u čin igumana 2009. godine.

Studirao je teologiju i istoriju umetnosti, objavio dve knjigeOtuđena dobra i Svetogorski bogoslužbeni ustav. Autor je bloga www.svetogorac.blogspot.com.

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

2.800,00 RSD
Cena u bodovima: 1900
  • Stanje: 2
  • Nagradni bodovi: 19
  • Šifra artikla: 12957
  • Težina sa ambalažom: 1,095.00 gr
  • Dimenzija: 22.00cm x 24.00cm x 2.00cm
  • SKU: *
Pogledano: 3335
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.