Meni
Korpa

Apostol praznični

Apostol praznični
Apostol praznični
Pravoslavni apostol je knjiga u pravoslavnom hrišćanstvu koja sadrži delove Novog zaveta posvećene životu i delima Isusa Hrista, kao i poslanicama apostola i drugim delovima koji se koriste u bogosluženjima i propovedima.

Naziv "apostol" potiče od grčke reči "apostolos", što znači "poslanik" ili "izaslanik". U pravoslavnoj crkvi, apostol se smatra jednom od najvažnijih knjiga jer sadrži pouke i propovedi koje su apostoli preneli i koje su sastavni deo hrišćanske vere.

Pravoslavni apostol sadrži delove Novog zaveta koji se čitaju u bogosluženjima, kao i poslanice i Jevanđelja. U nekim verzijama apostola, dodaju se i čitanja iz Starog zaveta. U pravoslavnoj crkvi, bogosluženja se uglavnom zasnivaju na čitanjima iz apostola, uz molitve, pesme i himne.

Apostol se smatra važnim za sve pravoslavne vernike jer pruža uvid u pouke i učenja koja su preneli apostoli. On je takođe važan izvor inspiracije za sve koji se bave propovedništvom ili proučavanjem hrišćanske vere.

Ovaj Apostoj je izdao Sveti arhijerejski sinod.

Povez: Tvrd
Strana: 370

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

1.700,00 RSD
  • Stanje: 2
  • Šifra artikla: 12906-02
  • Težina sa ambalažom: 1,000.00 gr
  • Dimenzija: 24.00cm x 17.00cm x 2.50cm
  • SKU: *
Pogledano: 2154
Tagovi: Apostol
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.