Meni
Korpa

Fitilji (100 kom) za kandilo sa plovkom

Fitilji (100 kom) za kandilo sa plovkom
Fitilji (100 kom) za kandilo sa plovkom
Fitilji (100 kom) za kandilo sa plovkom
Fitilji (100 kom) za kandilo sa plovkom
Fitilji (100 kom) za kandilo sa plovkom
Fitilji (100 kom) za kandilo sa plovkom
Fitilji (100 kom) za kandilo sa plovkom

U pakovanju se nalazi jedan plovak i 100 fitilja.

Fitilj sa plovkom za kandilo je poseban fitilj koji se koristi u religioznim obredima. Ovaj fitilj je napravljen tako da pluta na površini ulja ili tečnosti za paljenje, a njegova dužina i oblik zavise od veličine kandila u kome se koristi.

Fitilj sa plovkom se sastoji od dva dela - samog fitilja i plovka. Fitilj je obično napravljen od prirodnih materijala kao što su pamuk ili konoplja, a plovak je obično napravljen od plute i metala ili drugog materijala koji ne gori.

Dužina fitilja zavisi od veličine kandila u kome se koristi. Fitilj treba da bude dovoljno dug da pređe preko ivice kandila, ali ne preterano dug da se ne bi previše savijao ili prekraćivao. Obično se preporučuje da dužina fitilja bude oko 1,5 puta veća od visine kandila.

Plovak se obično nalazi na kraju fitilja i služi da održi fitilj na površini tečnosti za paljenje. Plovak je napravljen od materijala koji neće goreti, poput keramike ili metala, i obično je u obliku tanjira ili kruga. Plovak se može različito oblikovati, a neki oblici mogu biti simbolični ili imati neko posebno značenje u određenim religioznim obredima.

Kada se kandilo napuni uljem ili tečnošću za paljenje, fitilj sa plovkom se stavlja u tečnost tako da plovak pluta na površini, a fitilj se potapa u tečnost. Kada se zapali, fitilj će polako goreti dok će plovak održavati na površini tečnosti, sprečavajući da se fitilj potroši prebrzo.

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

250,00 RSD
  • Stanje: 42
  • Šifra artikla: 4652
  • Težina sa ambalažom: 48.00 gr
  • Dimenzija: 3.00cm x 6.00cm x 6.00cm
  • SKU: *
Pogledano: 11934
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.