Meni
Korpa

Evagrije pontijski i pravoslavna asketska tradicija oca iz Gaze, Aleksandar Stojanović

Evagrije pontijski i pravoslavna asketska tradicija oca iz Gaze, Aleksandar Stojanović
Evagrije pontijski i pravoslavna asketska tradicija oca iz Gaze, Aleksandar Stojanović

Predgovor drugom izdanju
Budući da je prošlo šest godina od prvog izdanja ove monografije, javila se potreba da se ona dopuni kako mojim novijim naučnim radovima vezanim za ovu temu, tako i novijom stranom bibliografijom. To je jedini način da se bogoslovsko znanje produbi i da svetootačka nit, koja je došla do nas, ostane živa, stvaralačka i delatna.

Opšte je poznato da je podvižničko učenje Pravoslavne Crkve neraskidivo vezano za njeno dogmatsko učenje. Međutim, ličnost i delo Evagrija Pontijskog, na neki način, čine izuzetak. Iako je Evagrijevo dogmatsko učenje bilo saborski osuđeno, a kasnije i on lično, njegovo asketsko učenje je vršilo izuzetno veliki viševekovni uticaj na hrišćansku duhovnost i Istoka i Zapada.

Повез: Мек
Страна: 190

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

800,00 RSD
  • Stanje: 2
  • Šifra artikla: 12921
  • Težina sa ambalažom: 600.00 gr
  • Dimenzija: 23.50cm x 17.00cm x 2.00cm
  • SKU: 2
Pogledano: 2534
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.