Meni
Korpa

Tako je govori Pavle - Željko Petrović

Tako je govori Pavle - Željko Petrović
Tako je govori Pavle - Željko Petrović

Pavlove mudre izreke i dosetke danas se pamte i pronose kroz narod sa nežnom ljubavlju i iskrenim poštovanjem. Baš kao što su u starini pronošena sa trepetnim uvažavanjem i detinjim poverenjem ona predanja o Svetom Savi. Koji narodnu dušu miluje, brani i snaži svojom mudrošću i pravednošću.

Sadržaj knjige:

Uvodna reč: Zavet Patrijarha Pavla

PORODIČNE TEME (smisao tradicionalne porodice; Braka; Tajna ljubavi muškarca i žene. O majci i majčinstvu; O deci vaspitanju; i drugim temama vezano za porodicu)

DA BUDEMO LJUDI ( O grehu kao uzroku svakog nečoveštva; O sujeti i zavisti; O pohvalama i pokudama. O slobodi i slobodnoj volji; O skromnosti i životu; O sujetnom komoditetu; O ružnim mislima,… i još mnoštvo tema)

MOLITVA I POST – DVA KRILA ČOVEŠIJE DUŠE ( O vašnosti i snažnosti mlitve; Molitveni uzdasi Patrijarha Pavla. O smislu posta i poreklu; O svezi duhovnog i telesnog posta; …i još mnoštvo tema)

PITANJA NAŠE VERE ( O smislu i cilju života, o sudbini i slobodi; O Svetom pismu. O ikonama i badnjaku; O crkvenom raskolu; O huli na Duha Svetoga; i još mnoštvo pitanja i odgovora)

ŽIVOT U CRKVI – O POKAJANJU I ISPOVESTI, PRIČEŠĆU, SVEŠTENSTVU, MONAŠTTVU ( O Svetoj tajni pokajanja i ispovesti; o Svetoj tajni krštenja; O ponašanju vernika u crkvi. O poklonima, O sveštenstvu… i još neka pitanja i odgovori)

JOŠ NEKE RODOLJUBIVE TEME ( O zdravom rodoljublju; O važnosti poštovanja narodne istorije; O velikim narodnim svetiteljima; O našim manama- sujeti, naivnosti; i još mnoštvo interesantnih pitanja i odgovora

Onoga dana kada je postao vladika, Pavle se setio svog detinjstva i jedne hladne slavonske zime u rodnim Kućancima, kada ga je baba Desa, kao đaka prvaka, ranom zorom vodila u crkvu i školu, da proslavi svoj prvi Savindan.


Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

1.000,00 RSD
  • Stanje: 4
  • Šifra artikla: 13952
  • Težina sa ambalažom: 450.00 gr
  • Dimenzija: 21.00cm x 15.00cm x 3.00cm
  • SKU: *
Pogledano: 271
Tagovi: Pavle , Patrijah
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.