Meni
Korpa

Svetogorske pouke i opiti, Starac Josif Vatopedski

Svetogorske pouke i opiti, Starac Josif Vatopedski
Svetogorske pouke i opiti, Starac Josif Vatopedski

Sveta Gora je planina Majke Božje. Na njoj žive sinovi svetlosti, koji se, poput Svetog Grigorija Palame, Gospodu mole rečima: „Prosvetli tamu moju“. Što su obasjaniji, to sve više sebe smiravaju i osećaju kako je čovekova tama stalna pretnja postojanju.

Starci poput Josifa Vatopedskog podsećaju da na putevima vere ima mnogo trnja i kamenja, ali da je cilj takav da se svaka prepreka zaboravi u radosti kojoj nema početka i kraja.

Što smo bliži Bogu, bliži smo jedni drugima, i zato svetogorsko monaštvo voli sve nas – između ostalog, učeći nas stazama svetlosti.

Iskustvo, oprez, mudrost, ali i mladića hrabrosti i spremnost da se pohita u susret Onome Koji je, jer je Spasitelj, i Lav u Jagnje – to je suština još jedne knjige pouka iz svetogorske riznice starčestva, kakvo je i ono Josifa Vatopedskog.

Godina izdanja: 2023
Strana: 457
Povez: tvrdi
Pismo: ćirilica

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

1.730,00 RSD
  • Stanje: 2
  • Šifra artikla: 13328
  • Težina sa ambalažom: 500.00 gr
  • Dimenzija: 20.00cm x 14.00cm x 3.00cm
  • SKU: *
Pogledano: 439
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.