Meni
Korpa

Letopis crkvenog i društvenog života sela Vranić kod Beograda

Letopis crkvenog i društvenog života sela Vranić kod Beograda
Letopis crkvenog i društvenog života sela Vranić kod Beograda
Ukupna istorija, a naročito crkvena, Vranića i okolnih kolubarsko-posavskih sela, izuzetno je bogata da je ni vrlo detaljan i sveobuhvatan Letopis crkve brvnare Svetih četrdeset mučenika sevastijskih, njenih sveštenika i znamenitih ljudi iz sela uključenih u parohije pri njoj, koji je 1978. godine sastavio Vitomir S. Radovanovi, nije mogao potpuno rasvetliti.  Ovim inicijalnim rukopisom zato pridodajemo i Letopis (nepotpun) crkve Svetog proroka Ilije u Vraniću koja je propojala 1888. godine kao i neke stručne radove, na primer o etnološkim karakteristikama stanovništva u parohiji, ili o kulturno-istorijskim i umetničkim vrednostima vranićkih crkava i njihove prebogate i jedinstvene riznice.

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

200,00 RSD
  • Stanje: 2
  • Šifra artikla: 7372
  • Težina sa ambalažom: 300.00 gr
  • SKU: *
Pogledano: 2270
Tagovi: Letopis , Vranić
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.