Meni
Korpa

Zbornik crkvenih pesama

Zbornik crkvenih pesama
Zbornik crkvenih pesama
Zbornik crkvenih pesama
Zbornik crkvenih pesama
Zbornik crkvenih pesama
Zbornik crkvenih pesama
Zbornik crkvenih pesama

Zbornik crkvenih pesama je knjiga koja sadrži tekstove crkvenih pesama koje se koriste u liturgijskom obredu u srpskoj pravoslavnoj crkvi. Ove pesme se koriste za bogosluženje i duhovno služenje vernika.

Srpski zbornik crkvenih pesama ima važnu ulogu u srpskoj pravoslavnoj crkvi, jer sadrži pesme koje se koriste u bogosluženju tokom cele godine, uključujući slavoslovlja, kanone, stihire, tropare, kondake, molitve i druge tekstove. Tekstovi su uglavnom pisani staroslavenskim jezikom, ali postoje i neke pesme na srpskom jeziku.

Zbornik crkvenih pesama se koristi u liturgiji kao sredstvo za pevanje i molitvu, a pevanje crkvenih pesama ima važnu ulogu u srpskoj pravoslavnoj crkvi jer pomaže u stvaranju zajedništva i usmeravanju vernika prema duhovnom životu.

Postoji nekoliko verzija srpskog zbornika crkvenih pesama, a neke od najpoznatijih su "Mojsejov zbornik", "Miroslavljevo jevanđelje", "Menaion" i "Tipik". Zbornik crkvenih pesama je važan dеo srpske kulturne baštine i igra važnu ulogu u očuvanju srpske pravoslavne tradicije.

Zbornik ima 820 strana i pisan je na crkvenoslovenskom.

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

3.600,00 RSD
  • Stanje: 2
  • Šifra artikla: 11725-02
  • Težina sa ambalažom: 2,800.00 gr
  • Dimenzija: 24.00cm x 19.00cm x 6.00cm
  • SKU: *
Pogledano: 4734
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.