Meni
Korpa

Ohridski prolog - Sveti Nikolaj žički - Šabačko izdanje

Ohridski prolog - Sveti Nikolaj žički - Šabačko izdanje
Rasprodato
Ohridski prolog - Sveti Nikolaj žički - Šabačko izdanje
Ohridski prolog je knjiga koju je napisao sveti Nikolaj Velimirović, srpski svetitelj, teolog i pisac, u kojoj su sabrane priče o svetiteljima i njihovim životima. Knjiga je nazvana po Ohridu, gradu u Makedoniji, koji je bio sedište episkopije kojom je Nikolaj Velimirović rukovodio.

Ohridski prolog sadrži priče o različitim svetiteljima, od prvih hrišćanskih mučenika do svetitelja iz vremena svetog Save i kasnije. Svaki dan u godini posvećen je jednom ili više svetaca, a knjiga sadrži priče o svetiteljima čiji se praznik proslavlja tog dana. Priče su napisane na način koji je lako razumljiv i pristupačan, pa knjiga može biti korisna i za one koji nisu stručnjaci za hrišćansku teologiju.

Ohridski prolog se smatra jednom od najvažnijih knjiga pravoslavne hagiografije, odnosno nauke o svetima, i postao je vrlo popularan među pravoslavnim vernicima širom sveta. Knjiga se često koristi u crkvenim propovedima, učenju i duhovnim razmatranjima, a mnogi vernici je koriste i u svojim ličnim molitvama i meditacijama.

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

2.400,00 RSD
  • Stanje: Rasprodato
  • Šifra artikla: 3580-02
  • Težina sa ambalažom: 1,700.00 gr
  • Dimenzija: 25.00cm x 15.00cm x 5.00cm
  • SKU: *
Pogledano: 5173
Tagovi: Ohridski , Prolog
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.