Meni
Korpa

Dijeta ili post / Kako postiti u savremenom svetu

Dijeta ili post / Kako postiti u savremenom svetu
Dijeta ili post / Kako postiti u savremenom svetu

Zbog čega bi trebalo da postimo? Da li da bismo smršali i izgledali lepše i svežije ili da bismo se približavali Bogu i sebi, kao Bogoslovenom liku? Ili i jedno i drugo, ili možda, nešto treće? Da li u postu stražimo samo nad svojim stomakom – ili je naša straža duhovna, u ime ljubavi i oboženja? Knjiga potrebna svim hrišćanima, koji žele da shvate potrebu i svrhu posta.

Živimo u svetu u kome su pitanja ishrane postala veoma važna; kao često što se zbiva među ljudima, ta pitanja se postavljaju na pogrešan način. Ishrana je postala pitanje samo telesnog zdravlja, mada, ako se, kroz askezu, spoji sa molitvom, može voditi u život večni. Molitva i post – dva krila duše čovečije. Ovo je knjiga o postu u današnje vreme, kada se treba uzdržavati ne samo od suvišnih zalogaja, nego i od suvišnih vesti, zabluda uma, a naročito od sopstvenog  egoizma. Pođimo na velikoposna putovanja sa savremenim učiteljima duhovnosti. Sa nama su: Mitropolit NIKOLAJ (Hadžinikolau), Shiarhimandrit GAVRILO (Bunge), Prota Dimitrije Smirnov, Baćuška Oleg Stenjajev, Iguman Sergije (Ribko), Protojerej Andrej Tkačov, Protojerej Aleksandar Stepanov, Jerej Dionisije Svečnikov…

Broj strana 234.

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

470,00 RSD
  • Stanje: 2
  • Šifra artikla: 11890
  • Težina sa ambalažom: 200.00 gr
  • Dimenzija: 17.00cm x 12.00cm x 2.00cm
  • SKU: *
Pogledano: 2907
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.