Meni
Korpa

Knjiga bračno ispitanih

Knjiga bračno ispitanih
Knjiga bračno ispitanih

Knjiga bračno ispitanih u Srpskoj pravoslavnoj crkvi je administrativni dokument koji se koristi za evidentiranje rezultata bračnog ispita ili veridbe uoči venčanja. Ova knjiga ima važnu ulogu u crkvenom pravu i praksi, jer predstavlja potvrdu da su budući supružnici prošli propisani bračni ispit pre stupanja u brak u okviru Srpske pravoslavne crkve.

Glavni cilj knjige bračno ispitanih je da obezbedi da parovi koji planiraju venčanje u crkvi zadovoljavaju crkvene uslove i da su obavili propisane razgovore sa sveštenikom ili crkvenim autoritetom. Bračni ispit obično obuhvata pitanja koja se odnose na verska učenja, obrede i moralne principe koji su bitni za brak i pravoslavnu veru. Ovaj proces takođe pruža priliku sveštenstvu da razgovara sa parom o njihovoj pripremi za brak, pitanjima kompatibilnosti i drugim važnim aspektima bračnog života.

Kada je par prošao bračni ispit uspešno, njihovi podaci se upisuju u knjigu bračno ispitanih. Ova knjiga je zvanični dokument kojim se potvrđuje da je par zadovoljio crkvene uslove za venčanje. Informacije koje se obično unose u knjigu bračno ispitanih uključuju imena budućih supružnika, datum i mesto bračnog ispita, kao i ime sveštenika ili crkvenog autoriteta koji je sproveo bračni ispit.

Knjiga bračno ispitanih ima administrativnu svrhu i služi kao dokaz o sprovedenom bračnom ispitu pre venčanja u Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Ova knjiga ima veliki značaj kako za crkvenu upravu, tako i za same parove jer potvrđuje da su ispunjeni crkveni zahtevi pre stupanja u brak.

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

3.300,00 RSD
  • Stanje: 2
  • Šifra artikla: 8872
  • Težina sa ambalažom: 1,500.00 gr
  • Dimenzija: 43.00cm x 30.00cm x 1.50cm
  • SKU: MA
Pogledano: 6975
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.