Meni
Korpa

Začeće Svetoj Jovana Krstitelja

Začeće Svetog Jovana Krstitelja opisuje događaj kada je Blažena Devica Marija, koja je još bila devica, začela Svetog Jovana Krstitelja. Prema biblijskom izvještaju, anđeo Gavrilo poslan od Boga, javio se Mariji i saopštio joj da će roditi sina kojeg će nazvati Isus. Zatim je Gavrilo takođe rekao da će njen rod rođaka Elizabete, koja je bila nerotkinja, takođe začeti, uprkos njenoj starosti. Nakon ovog susreta, Marija je pošla u posetu Elizabeti, a kada ju je pozdravila, Elizabeta je osetila kako joj dete skače u utrobi od radosti. Začeće Svetog Jovana Krstitelja se slavi u pravoslanoj crkvi 6. oktobra.

Šifra artikla: 3601-01-89
Ikona je izrađena tehnikm kaširanja. Oreol koji se nalazi oko glave svetog lika je zlatotiskan, što znači da je zlatna boja aplicirana na površinu ikone uz pomoć posebnog postupka štampanja. Zlatni oreol je simbol svetosti i božanstvenosti svetog lika koji se nalazi na ikoni.Drveni ram koji okružuje..
3.500,00 RSD
Prikaži od 1 do 1 od 1 (1 stranica)
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.