Meni
Korpa

Vino liturgijsko

Liturgijsko vino je vino od čistog grožđa, najčešće slađe od uobičajenog vina. Ovo vino se osvećuje na Evharistiji i pretvara se u Krv Spasitelja.

Šifra artikla: 12832
Najpoznatije grčko desertno vino sa zaštićenim geografskim poreklom regiona Patre, 075 l , koje se koristi za Sveto Pričešće.Boja: atraktino crvena sa narandžastim odsjajem.Veoma prijatno desertno vino sa opojnim mirisom višnje, borovnice, šljive i smokve, uz tonove začina cimet, vanila i lovora, uz..
1.000,00 RSD
Šifra artikla: 10190
Eparhijsko liturgijsko vino. ..
300,00 RSD
Šifra artikla: 6156
Liturgijsko vino u Srpskoj pravoslavnoj crkvi je posebno vino koje se koristi u bogosluženjima, najčešće tokom Svete Liturgije za pričešće vernika. Vino simbolizuje Krv Hristovu i zajedno sa hlebom (Prosforom), koji simbolizuje Telo Hristovo, čini osnovne elemente Euharistije.Stroga pravila obično r..
950,00 RSD
Prikaži od 1 do 4 od 4 (1 stranica)
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.