Meni
Korpa

Pečat za prosforu (15x4) cm

Pečat za prosforu (15x4) cm
Pečat za prosforu (15x4) cm
Pečat za prosforu (15x4) cm
Pečat za prosforu (15x4) cm
Pečat za prosforu (15x4) cm
Pečat za prosforu (15x4) cm
Pečat za prosforu (15x4) cm

Pečat za prosforu je verski alat koji se koristi u pravoslavnoj crkvi za izradu prosfore, vrste hleba koji se koristi u Evharistiji, ili Svetoj Liturgiji. Ovaj pečat je napravljen od drveta, ima duboko urezane simbole i tekstove koji se prenose na testo prilikom pritiskanja.

U centru pečata je urezan krst, ukrašen slovima IC XC NIKA, što je skraćenica na grčkom jeziku koja znači "Isus Hristos Pobeđuje".

Pečat za prosforu ima bogatu simboliku, koji igra ključnu ulogu u pravoslavnim obredima. Iako jednostavan u dizajnu, ovaj pečat je neophodan za pripremu euharistijskog hleba i nosi duboko religijsko i duhovno značenje.

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

2.200,00 RSD
  • Stanje: 3
  • Šifra artikla: 12732-01
  • Težina sa ambalažom: 280.00 gr
  • Dimenzija: 4.00cm x 15.00cm x 15.00cm
  • SKU: *
Pogledano: 2283
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.