Meni
Korpa

Zbog aktuelne situacije sa COVID-19, može doći do kašnjenja u isporuci naručenih artikala.

Vavedenje Presvete Bogorodice

Opis stranice sa kategorijama

Vavedenje je jedan od pet velikih Bogorodičinih praznika. Označava ulazak (uvođenje) svete Bogorodice u hram. Praznuje se 21. novembra po starom, odnosno 4. decembra po novom kalendaru.

Marija je, kao trogodišnje dete, u skladu sa zavetom roditelja, Joakima i Ane, da će, ako dobiju porod, dete predati Bogu u hram. Dovedena je iz Nazareta u Jerusalim gde je na samom ulazu dočekao je otac Jovana Preteče, prvosveštenik Zaharije. Ulazak Marije u hram praćen je svečanom povorkom Joakimovih i Aninih srodnika.

Ispred Marije išle su device sa upaljenim svećama. Iza njih hodala je Presveta Deva svečano odevena i ukrašena, između svoje majke i oca, a iza njih ostali srodnici i prijatelji. Na ulasku u hram, prvosveštenik Zaharije, uveo ju je u Svetinju nad Svetinjama, najsvetlije mesto hrama iza druge zavese, gde ulaze samo arhijereji i to samo jednom godišnje, na dan praznika Očišćenja. Roditelji su tada prineli žrtvu Bogu, primili blagoslov od sveštenika i vratili se kući, a Sveta Deva, Marija, ostala je u hramu, gde je boravila devet godina.

Šifra proizvoda: 651809
Izrađena je tehnikom kaširanja . Ram je od drveta i zastakljen je...
3.200,00 Din.
Šifra proizvoda: 3592115
Ikona je izrađena tehnikom kaširanja sa zlatotiskom na medijaan ploči.   ..
150,00 Din.
Šifra proizvoda: 2253018123
Ikona je izrađena tehnikom kaširanja na medijapan ploči sa zlatotiskom...
600,00 Din.
Šifra proizvoda: 225301812
Ikona je izrađena tehnikom kaširanja na medijapan ploči...
600,00 Din.
Šifra proizvoda: 22530181
Izrađena je tehnikom kaširanja . Ram je od drveta i zastakljen je...
3.200,00 Din.
Prikaži od 1 do 6 od 6 (1 stranica)
Da bismo za Vas osigurali bolje korisničko iskustvo, prikazivanja personalizovanog sadržaja, prikazivanja relevantnih reklamnih ponuda i druge funkcionalnosti, na ovom sajtu koristimo kolačiće.