Meni
Korpa

Sveti Joanikije

Ovo veliko svetilo duhovno rodi se u selu Marikati u oblasti Vitinijskoj, od oca Miritrikija i majke Anastasije. Kao dečko beše čobanin ovaca. Pasući ovce on se često povlačio u samoću i povazdan ostajao na molitvi ogradivši stado svoje krsnim znamenjem, da se ne bi udaljavalo i razilazilo. Potom bude uzet u vojsku, gde pokaza čudo od hrabrosti, naročito u ratovima protiv Bugara. Posle vojničke službe Joanikije se povuče na Olimp Azijski, gde se zamonaši i sav predade podvigu, od koga ne odstupaše do duboke starosti i svoje smrti.

Šifra artikla: 3599-03-175
Pravoslavna ikona izrađena je na medijapan ploči, tehnikom kaširanja, predstavlja duboko duhovno umetničko delo.Svetlost slike sveca blista na glatkoj površini medijapana, pružajući osećaj mira i svetlosti.Svaki detalj je pažljivo izrađen, prikazujući svetitelja u tradicionalnoj odeći s izraženim cr..
800,00 RSD
Prikaži od 1 do 1 od 1 (1 stranica)
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.