Meni
Korpa

Sveti Evstatije

Sveti Evstatije ili Sveti Jevstatije je bio rimski vojskovođa u vreme careva Tita i Trajana. Plakida – kako mu je bilo ime pre krštenja, beše čovjek pravedan i milostiv, sličan kapetanu Korniliju, kojega je krstio apostol Petar.

Kada je jednom išao u lov, on potera jelena. Božijim promislom, među rogovima jelena se pojavi svitli krst i Plakidi dođe glas koji ga upućivaše da ode hrišćanskom svešteniku i da se krsti. Plakida se krsti sa svojom ženom i dva sina i na krštenju on dobi ime Jevstatije, a njegova žena Teopistija (Bogoverna), a njihovi sinovi Agapije i Teopist. Poslije krštenja Jevstatije otide na ono isto mesto gdje je preko jelena dobio otkrivenje, te kleknuvši, zablagodari Bogu što ga je priveo istini. U tom su opet javi glas Gospodnji i predreče mu stradanje za Njegovo ime i ukrijepi ga. Tada Jevstatije tajno napusti Rim sa svojom porodicom, imajući namjeru da se povuče među prost narod i da u nepoznatoj i skromnoj sredini posluži Bogu.

Šifra artikla: 3599-03-23
Ikona Svetog Evstatija od 33x23 cm izrađena je od medijapana  tehnikom kaširanja. Možemo je opisati kao jedinstveno umetničko delo koje kombinuje tradicionalne i moderne elemente. Medijapan pruža čvrstu i glatku površinu, dok tehnika kaširanja dodaje slojevitost i teksturu. Boje na ikoni s..
1.000,00 RSD
Šifra artikla: 3599-02-23
Ikonа Svetog Evstatija od 33x23 cm izrađena je od medijapana  tehnikom kaširanja. Možemo je opisati kao jedinstveno umetničko delo koje kombinuje tradicionalne i moderne elemente. Medijapan pruža čvrstu i glatku površinu, dok tehnika kaširanja dodaje slojevitost i teksturu. Boje na ikoni su bog..
1.000,00 RSD
Prikaži od 1 do 2 od 2 (1 stranica)
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.