Meni
Korpa

Sveti Apostol Matej (38x29)cm

Sveti Apostol Matej (38x29)cm
Sveti Apostol Matej (38x29)cm

Ikona je izrađena tehnikm kaširanja.

Oreol koji se nalazi oko glave svetog lika je zlatotiskan, što znači da je zlatna boja aplicirana na površinu ikone uz pomoć posebnog postupka štampanja. Zlatni oreol je simbol svetosti i božanstvenosti svetog lika koji se nalazi na ikoni.

Ikona je zastakljena i u pravoslavnoj ikonografiji, ram predstavlja neku vrstu okvira ili granice između svetovnog i duhovnog sveta.

Zastakljena ikona služi za zaštitu površine od prašine i drugih oštećenja, kao i za očuvanje boja i tekstura.

U pravoslavnoj crkvi, ikone se često koriste u bogosluženjima i molitvama, a smatraju se posebno svetim objektima. Ikone su važne i kao umetnička dela, jer prenose duboku simboliku i duhovnu poruku kroz likove koji su prikazani.

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

3.500,00 RSD
  • Stanje: 1
  • Šifra artikla: 3601-01-39
  • Težina sa ambalažom: 1,300.00 gr
  • Dimenzija: 38.00cm x 29.00cm x 3.50cm
  • SKU: *
Pogledano: 7986
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.