Meni
Korpa

Služebnik

"Služebnik" je jedna od najvažnijih knjiga u srpskoj pravoslavnoj crkvi. To je crkveni priručnik koji sadrži detaljna uputstva i propise za sve bogoslužbene obrede u crkvi, uključujući liturgiju, jutrenje, večernje, povečerje, ponoćno bdenije, kao i sve druge molitve i obrede.

Ova knjiga se koristi kao vodič za sveštenike u izvođenju bogosluženja, a takođe i kao pomoć laicima u razumevanju i praćenju bogosluženja. Knjiga "Služebnik" je nastala kroz vekove, a najstariji poznati srpski trebnik potiče iz 15. veka.

Knjiga "Služebnik" nije samo praktični vodič za bogosluženja, već sadrži i bogatu duhovnu baštinu srpske pravoslavne crkve, uključujući molitve, psalme, tropare, kondake i druge verske tekstove. Ova knjiga predstavlja jedno od najvažnijih dela srpske crkvene literature i dragoceni izvor za razumevanje srpske pravoslavne tradicije i duhovnosti.

Proizvodi nisu pronađeni.

Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.