Meni
Korpa

Minijature crkava i manastira

Šifra artikla: K8022
Još u mnogo davnija vremena, pokraj istoimene malene pritoke Ibra stajao je hrišćanski hram, čije je mesto kralj Stefan Uroš II Milutin odabrao za svoju monumentalnu zagrobnu crkvu koja je trebalo da nalikuje Studenici.Verovatno je da je tokom gradnje, u drugoj deceniji 14. veka, majstorstvo dokaziv..
1.500,00 RSD
Šifra artikla: K8020
Još za života Svetog Save, na mestu gde reka Bistrica napušta Rugovsku klisuru, tridesetih godina XIII veka podigao je Savin najbolji učenik sveti Arsenije Sremac  hram Svetim Apostolima i učinio ga prestolom poglavara srpske Crkve.U narednih stotinak godina dodat mu je na severnoj strani hram ..
1.500,00 RSD
Šifra artikla: М8017
Katedralna crkva Uspenja Bogorodice, poznata i pod svojim trećim imenom: Crkva svete Petke, nalazi se u središtu grada Prizrena i zaslugom svetog kralja Milutina sagrađena je, bolje reći: obnovljena je do 1307. godine; i prvobitni hram, koji je stradao krajem dvanaestog veka, bio je podignut na osta..
1.500,00 RSD
Šifra artikla: K8026
Carska lavra Svetih Arhangela, zadužbina Dušana Silnog, građena je na temeljima jedne stare vizantijske crkve  od 1343. do 1352. godine u klisuri reke Bistrice, na tri kilometra od Prizrena.Opasan moćnim zidovima i sa ogromnim dobrima koja su prostirala sve do Jadranskog mora, ovaj poslednji ve..
3.350,00 RSD
Prikaži od 1 do 4 od 4 (1 stranica)
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.