Meni
Korpa

Platno za krštenje (115x55) cm

Platno za krštenje (115x55) cm
Platno za krštenje (115x55) cm

Platno za krštenje je belo i simbolično označava čistoću i nevinost. Najčešće je napravljeno od kvalitetnog materijala poput pamuka, svile ili satena, ali može biti izrađeno i od drugih materijala poput čipke, organskog pamuka ili platna od konoplje.

Platno za krštenje u pravoslavnoj crkvi ima važnu simboličku ulogu u obredu krštenja. Ovo platno se obično postavlja preko krstionice ili u blizini nje i služi za prijem novokrštenog deteta.

Nakon što svečani obred započne, sveštenik će obaviti obred molitve i potom potopiti dete tri puta u vodu u krstionici, dok sva prisutna lica u crkvi u tišini mole i pozdravljaju novog člana hrišćanske zajednice. Nakon što se dete potopi, sveštenik će ga obmotati platnom za krštenje, simbolišući duhovnu preobrazbu i novi početak.

Platno za krštenje se često dekoriše i ukrasi da odražava simboliku i ozbiljnost obreda, a njegova upotreba označava prelazak deteta u novo duhovno stanje kao hrišćanina. Platno se čuva i obično se daje roditeljima deteta kao trajna uspomena na ovaj poseban dan.

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

600,00 RSD
  • Stanje: 5
  • Šifra artikla: 8227-02
  • Težina sa ambalažom: 120.00 gr
  • Dimenzija: 0.10cm x 55.00cm x 115.00cm
  • SKU: *
Pogledano: 2345
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.