Meni
Korpa

Panagije

Panagija je poseban naprsni medaljon koji se nosi od strane pravoslavnih episkopa, arhiepiskopa, mitropolita i patrijarha kao simbol njihove duhovne i eparhijske autoritete. Ime "panagija" dolazi iz grčkog i znači "sve sveta" ili "najsvetija", a često se koristi za označavanje Bogorodice (Djevice Marije) u pravoslavnoj tradiciji.

Filigranske panagije su panagije izrađene tehnikom filigrana, gde su tanke žice od plemenitih metala, poput zlata ili srebra, oblikovane u složene i detaljne dizajne. Ove panagije mogu biti izuzetno detaljne i kompleksne, često sa slike Bogorodice ili drugih svetih likova.

Panagije se često nose sa drugim verskim simbolima, poput krsta, a u nekim slučajevima mogu biti ukrašene dragim ili poludragim kamenjem. Filigranske panagije, s obzirom na složenost izrade, su posebno cijenjene i smatraju se vrhunskim delom umetnosti zanatskog rada.

Proizvodi nisu pronađeni.

Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.