Meni
Korpa

Sveti Nikolaj srpski

Sveti Nikola Srpski, poznat i kao Nikolaj Velimirović, bio je istaknuti srpski pravoslavni sveštenik, teolog, pisac i svetitelj Pravoslavne crkve. Rodio se 1880. godine u selu Leliću kod Valjeva u Srbiji. Bio je veoma uticajan i poštovan kao duhovni vođa, posebno tokom turbulentnih vremena 20. veka.

Nikolaj Velimirović je studirao u Beogradu, Sofiji i Ženevi, a kasnije je postao profesor na bogoslovskom fakultetu u Beogradu. Bio je poznat po svojim dubokim teološkim spisima, kao i po svojoj oštroj kritici tadašnjih političkih i društvenih prilika.

Tokom Prvog svetskog rata, bio je interniran u koncentracioni logor Dahau zbog svojih stavova i aktivnosti protiv okupacije Srbije. Nakon rata, postao je episkop žički, a potom i vladika ohridski.

Njegova dela, kao što su "Molitve na jezeru" i "Misli o dobroti", ostavila su dubok uticaj na mnoge vernike. Smatra se jednim od najznačajnijih pravoslavnih svetaca 20. veka, a kanonizovan je 2003. godine.


Šifra artikla: 3592-05-44
Ikonu na medijapan ploči karakteriše spoj tradicije, veštine i estetskog izraza, stvarajući jedinstveno umetničko delo koje prenosi duh pravoslavne vere na poseban način. Ova ikona je izuzetno pažljivo kreirana kako bi pružila istovremeno vizuelnu raskoš i duboko duhovno iskustvo.Na glatkoj medijapa..
300,00 RSD
Šifra artikla: 11486-01-44P
Ova izuzetna umetnička kreacija donosi divnu kombinaciju kvalitetnog drveta i precizno izrađenih metalnih detalja.Centralni deo ističe lik Svetog Nikolaja srpskog, dok sa obe strane njega sjaje figure anđela, sve izrađeno od sjajnog metala koji dodaje posebnu dubinu i teksturu. Plava pozadina kontra..
14.000,00 RSD
Sveti Nikolaj srpski  (33x23) cm
Rasprodato
Šifra artikla: 10271-03-44
Ikona je izrađena tehnikom kaširanja sa zlatotiskom.  Ram je urađen od drveta i ikona je zastakljena...
1.200,00 RSD
Prikaži od 1 do 3 od 3 (1 stranica)
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.